05-08-2009

Benfica komt, bedankt aan fokker Sofie Moerman!!!

Van de moment dat ze geboren was, hadden we al een boon voor Benfica, de dochter van Cento Lano uit Quenelle (v. Lys de Darmen). Benfica is een halfzus van Vinca Major van Vlieringen, die met Pauline Guignery het ene succes na het andere boekt.
We zijn met fokker Sofie Moerman overeengekomen dat we Benfica kunnen aankopen. Patrik heeft haar gisteren zien springen in vrijheid, en het was echt heel goed.
Ze gaat nog een tijdje bij Sofie blijven, maar we zijn heel tevreden dat we haar hebben kunnen vastleggen. Bedankt Sofie, voor het vertrouwen dat je in ons stelt!
We zullen Benfica opleiden met heel veel geduld, en we denken dat ook zij een belofte voor de toekomst kan zijn.
Benfica is nu nog maar pas 2 jaar, de weg is nog lang, maar we kijken er naar uit.

Volgende week zal in Gesves op het BK een andere dochter van Cento Lano mee het kampioenschap springen. Cashmira DH Z deed het gisteren mooi foutloos bij de 6-jarigen. Ook Joe Clee en Dollar vt Eigenlo DH (v. Heartbreaker) deden het foutloos, en zien we volgende week terug. Voor Stijn Baert en Wereld Star (v. Quickstar) waren de 2 tijdfouten er net teveel aan. We kijken ook erg uit naar het optreden van Uletta (v. Cento Lano), samen met Caroline De Laet bij het kampioenschap van de 5-jarige paarden in Gesves.