21-09-2009

De week van Zangersheide; WK jonge paarden van 24 tot 27/9/09.

Deze week is de jeugd aan zet. Eerst en vooral de jonge paarden op het wereldkampioenschap in Lanaken, waar ruiters van alle landen met paarden van alle Europese stamboeken het tegen elkaar opnemen.
Eeuwige roem voor de fokkers waarvan hun fokprodukt op het schavotje mag staan, niet evident natuurlijk. Want ze zijn talrijk, de deelnemers bij de jaargangen van de 5-, 6- en 7-jarige paarden.
We komen ook graag aan de start van dit WK, en daarvoor wordt er beroep gedaan op: Etoile (v. Toulon, 5 jaar), Cadjanine Z (v. Cannabis Z, 7 jaar) en Va-Vite (v. Heartbreaker, 7-jaar).
We hebben ook al kunnen zien dat Ultra Boy met Nina Fagerström aan de start komt bij de "Sires of the World".
En verder kijken we ook uit naar het weerzien met Dark Moon vd Dwerse Hagen, die bij ons geboren is, maar op zijn 2 jaar verhuisde naar Italië. Benieuwd wat deze zoon van Cento Lano in zijn mars heeft.
Ook bij de 7-jarigen komt Guy Janssens ook nog uit met een paard, afkomstig van onze stal. Cortina Grande is al een tijdje goed op dreef. We hebben nog een 4-jarige dochter van haar op stal; Farah Grande (v. Utrillo vd Heffinck).

Alle resultaten en startlijsten kunnen vanaf 24/9 bekeken worden via bijgaande link.

Waar we verder enorm naar uitkijken, dat is het nationaal tornooi van de pony's. Jorgen, Mieke en Jeroen zullen er zeker ook zijn, en lieten vanmiddag al verstaan dat het voor hen geen enkel probleem zal zijn om zondagochtend om 5 uur al uit hun bed te komen.. Voor ons is Ardooie dan ook niet direct bij de deur.. Ze willen de kleuren van de provincie Antwerpen maar al te graag gaan verdedigen, en daar hebben ze heel veel voor over! Succes aan alle deelnemers, proficiat voor de selecties, en maak er een fijne en sportieve zondag van!
http://events.horses.nl/2009/lanaken/results/results.htm