24-09-2009

Over paarden maken en ruiters kraken...

Op het wereldkampioenschap in Zangersheide springt de toekomst. De betere paarden, die door behaalde prestaties geselecteerd werden om te kunnen deelnemen.
De resultatenlijsten liegen er niet om. Heel veel combinaties slaagden er in om dubbel nul te lopen bij 6-, of 7-jarigen en veel bleven foutloos bij de 5-jarigen.
Eén balk of tijdfout betekent meteen een zware hypotheek om nog te kunnen deelnemen nu zondag in de finale.
De paarden die nu in Lanaken zijn, die hebben al een hele weg afgelegd. Die zijn gemaakt, begeleid, en dikwijls gebeurde dit met vallen en opstaan.
Met de merrie Cadjanine Z (Cannabis Z x Feinschnitt) was de weg tot nu één van héél veel geduld, kalm blijven, rustig opbouwen en rekening houden met haar karakter. Omdat haar springkwaliteiten zeker goed genoeg zijn, is voor haar ook steeds de nodige tijd uitgetrokken. Vandaag loonde dit met een dubbel foutloze rit bij de 7-jarige paarden. Cadjanine Z is momenteel 5 maanden drachtig van Ultra Boy, die trouwens morgen aan de start komt. Met de 12e plaats van vandaag zijn we dan ook bijzonder tevreden, en we hopen uiteraard dit morgen te kunnen volhouden. Dat is het onderdeel "paarden maken". Nu het 2e luik: "ruiters kraken". Patrik was maar wat blij met zijn rit van Cadjanine en hij was dan ook enthousiast richting de tent gestapt waar ze (hopelijk) tot zondag mag blijven. Cadjanine is steeds benauwd om in een stal of tent te gaan, en nu schoot ze plots naar voor bij het binnengaan van de tent, en Patrik had zich daar niet aan verwacht. Te laat gebukt, en de tent bleek sterker dan hij zelf. Alles deed pijn, maar kort daarna moest hij met Va-Vite de ring in.
Hij voelde dat er toch iets vast zat in zijn rug, en moeilijk kon bewegen. Tijd voor actie dus. Een snel bezoek bij een kinesist, even alles laten kraken, en weliswaar iets nadat hij eigenlijk had moeten binnen gaan, kwam Patrik met Va-Vite aan de start.
Va-Vite kreeg 1 fout in de 2e fase, wel een snelle tijd. Het zal morgen uitzonderlijk goed moeten zijn met een goed klassement om nog in de finale te geraken, maar het blijft mogelijk met momenteel de 57e plaats.
Opvallend vandaag was ook het optreden van Cortina Grande met Guy Janssens. Eén tijdfout in de eerste fase bij de 7-jarigen, maar de merrie sprong zich zeker in de kijker.
Ons fokprodukt Dark Moon vd Dwerse Hagen (v. Cento Lano) deed het bij de 6-jarigen netjes dubbel foutloos.
Alle resultaten via volgende link.
http://events.horses.nl/2009/lanaken/results/results.htm