28-09-2009

Nationaal ponytornooi te Ardooie.

Soms heb je van die dagen dat het zo net niet lukt. Onze jongens hadden gisteren zo een dagje.Maar omdat iedereen mag weten dat het bij ons ook niet altijd lukt wil ik toch een verslagje schrijven .

Onze Jorgen mocht eerst met Esprit Heidi rijden in Dbeg. Hij kreeg een pechfoutje en dus 4 strafpunten.
Met Rose reed hij een mooie foutloze rit in Dbeg. Deze combinatie is klaar voor Dlicht.
En dan met Obelix in Blicht. Van de 30 combinaties kwamen er 24 in barrage. Wie het goud wou ging iets mogen forceren. Onze Jorgen ging ook
zijn kans wagen maar na de muur gebeurde er iets heel raar. Obelix verloor zijn evenwicht even en ging bijna op de grond. Hij heeft zelfs op zijn kopstuk getrapt .
Jorgen kon spijtig genoeg niet snel genoeg herpakken en hij kreeg een weigering. Daarna heeft hij nog wel netjes zijn barrage afgemaakt.
Als hij uit de ring kwam was hij vol bewondering voor Obelix. Hij zei me dat een andere pony zeker gevallen zou zijn en dat hij toch een fantastische pony had.


Jeroen was ook met drie pony's geselecteerd. Met Amethist,een vierjarige pony,mocht hij meedoen in Dlicht.Deze kreeg 1 foutje op de eerste hindernis en voor de rest ging het fantastisch goed. Het was een droomrit en dus ook geen reden tot teleurstelling .
Met Eclipse ging hij ook van start in Dlicht. En weer het rampscenario van het provinciaal. Teveel risico met een stopje tot gevolg in de barrage.
Jeroen had ook een plaatsje kunnen bemachtigen in Dmidden met Bolero. Hij sprong super maar in de dubbel liep het mis. Jeroen kon de uitsprong niet nemen.
De rest van het parcour reed hij dapper verder.Dit vond ik zo knap. Hij krijgt een fout op hindernis drie maar Jeroen blijft dan toch koel genoeg om de rest van zijn parcour
netjes af te werken. Moederlijke trots zeker?

Ons nichtje Julie Ceuterick had ook al haar parcours foutloos gesprongen met Lucifer en dan vandaag ,.............;een balkje.
Mieke Ceuterick was wel foutloos met Kadeeke(3 jaar) in Bbeg. Proficiat

We zijn dus wel tevreden over de prestaties van onze jongens en de pony's maar het lukte ons niet om Konich op de lrvkaart te zetten . Het lukte wel Carolien Pauwels van
Kontich met Laika. Ze werd nationaal kampioen dressuur in BB1.
Ook Sofie Malisart en Iboya Segers reden hun pony foutloos rond in Bbeg.
Jorien Livens werd derde met Idool in Dmidden. Jorien won ook de stijl met Vino in Dlicht.
Van Den Bergh Kaat werd 8 e met Venus na een foutloze barrage in Dmidden.
Ze zullen Kontich dan toch wel op de kaart gezet hebben . Ik denk dat dit ook wel is dankzij de inzet van onze commandanten en van onze trouwe supporters.
We hebben gisteren de fam.Mais uitgeroepen tot de beste supporters van Kontich. Ze zijn bijna altijd komen supporteren ,ook vandaag in het verre Ardooie.
Bedankt allemaal.

Wendy
http://www.lrv.be