07-10-2009

Boeren in Frankrijk, het zomert nog in Foulayronnes.

Het is warm geweest in Foulayronnes, te warm in de zomer. Het is een ander klimaat, en het vraagt dan ook voor extra opvolging om te zien hoe onze paarden het ginder stellen.
Er is schaarste in de zomer, en waar bij ons in de herfst en winter het armoe troef is, blijft het ginder wel aangenaam vertoeven.
We zijn even in Frankrijk gaan kijken hoe de jaarlingmerrietjs het doen, en het was een geruststelling. Luc en Vera doen het als kersverse boeren prima. Deze kudde merrieveulens verzorgen is toch nog net iets anders dan het kappen van stenen.
1,5 dag in Frankrijk, en op dezelfde dag van 27° terug naar de realiteit, met zijn 13°. En net op tijd terug voor een openingsreceptie, en dat mogen we toch zeker extra vermelden. Eén van onze trouwe sponsors van de Groentenjumping, dat is restaurant Heiveld van St-Katelijne-Waver. Roland was op vakantie in juli, en op dat moment was het restaurant getroffen door een brand. Op één moment, verandert er zoveel.. Het gebouw moet afgebroken worden, de droom van Roland ging in rook op. Roland heeft de moed gevonden om op een kleine 3 maanden een nieuwe locatie te vinden, het in te richten, en er echt iets knap van te maken. We hebben het gisteren mogen bewonderen, en andere gasten zijn welkom vanaf donderdag 8 oktober. Roland is niet ver verhuisd, en is nu te vinden in Putte, in brasserie Eetiquette, vlak tegenover de kerk.
We willen Roland en Hilde veel geluk toewensen met hun nieuwe zaak, en dit beetje reclame mag hopelijk een extra stimulans zijn om goed uit de startblokken te komen. Wij zullen er zeker regelmatig passeren.

Dit weekend zullen ze ons er nog niet zien, want dan gaan we aan de slag in het Azelhof, tijdens de organisatie van BWP Auction Antwerp.
Eén van onze veulens wordt te koop aangeboden op de BWP Auction op zaterdagavond; Jacinto Dwerse Hagen is een zoon van Va-Vite uit Symphony de Laubry (Gotspé x Jade du Ri d'Asse). Deze Symphony is een halfzus van Withney (Codex x Jade).
http://www.domainedelasserre.be