21-10-2009

Ambassador doet het foutloos in Tripoli, maar niet op

Speciaal, dat is het in Tripoli. De jumping is gisteren begonnen na een plechtige openingsceremonie met vlaggen en kamelen.
Naast het jumpingterrein ligt een renbaan, en daar vond tijdens de jumping ook een wedstrijd plaats. En dat zorgde wel voor heel veel lawaai en speciale taferelen. Met veel te veel naast elkaar, echt gevaarlijk, en daar ging het letterlijk op leven en dood.
Als een ruiter daar van zijn paard valt, dan wordt die letterlijk opgegeven. "The show must go on", de wedstrijd wordt niet stil gelegd, en de ruiter wordt eventjes proper aan de kant gelegd, zonder dat er echt hulpdiensten aan te pas komen..
Met die filosofie mocht Patrik de piste in met Ambassador, een proef met joker, rechtstreeks op tijd. Voor één keer reed Patrik met Ambassador niet overdreven snel, maar mooi foutloos. Een echt klassement wisten ze voorlopig niet, maar ze dachten dat hij hiermee 8e of 9e zou geworden zijn..
Wrangler was meer bezig met alles wat rondom hem gebeurde, en dat kunnen we hem voor deze keer niet kwalijk nemen. Hij kreeg één fout in de omloop. Ook Wim Vinckx kreeg twee keer één fout op de laatste hindernis.
Vandaag stond er een proef op de agenda, die telde voor de FEI ranking, met een mooie dotatie, dus we hopen dat ze straks sterk presteren, in Tripoli.

Patrik en Wim zijn niet de enigen die het ver weg zoeken. Bert Prouvé, Peter Postelmans en Wilm Vermeir vertoeven deze maand in Italië. Vorig weekend waren ze in goede doen op de driesterrenconcours van Palermo. Wilm Vermeir werd 7e in de Grote Prijs met Umit. Ook Bert Prouvé en Hugo du Heup haalden de tweede ronde, en werden 9e in de GP.
Dit weekend sluiten ze het regenachtig Italiaans avontuur af op de viersterrenconcours in Caserta.