26-10-2009

Ook paarden goed terug gekomen van Libië.

We hebben gisteren de eerste video-beelden gezien, maar die gaan we niet op de website laten verschijnen.
Onze paarden werden ginder behandeld als koningen, maar hun eigen paarden worden des te meer verwaarloosd.
Er zijn beelden gemaakt dat er na een race-wedstrijd een paard bij het uitstappen plots stuiptrekkingen krijgt, en dood neervalt. Twee paarden werden op die manier vrijdag geveld door een hartaanval, dat is geen toeval, dan is er gewoon iets fundamenteel fout.
Ook hun eigen mensen waren voor de organisatie minder belangrijk dan wel de internationale ruiters.
Als de internationale springrubrieken begonnen, kwam de ambulance op tijd aangereden, en bleven de hulpdiensten mooi op post. Waarschijnlijk zoals de FEI het voorschrijft. Na de internationale springrubrieken mocht de eigen Libische jeugd in de ring, maar dan was de ambulance al lang weer weg!
Libië is een land waar heel veel mogelijk zou zijn, maar niets concreet gerealiseerd en afgewerkt wordt. Alle discipline ontbreekt er. Patrik moest normaal op zaterdagmiddag al vertrekken, maar hij ging toch proberen "te ontsnappen" op vrijdag, en via een andere luchthaven terug naar Europa te komen.
Zonder één dollar bij te betalen, werd de vlucht van zaterdag gewijzigd naar een vlucht op vrijdag, via Schiphol.
Op dat gebied mogen ze hier dan weer iets leren van flexibiliteit!
Het was een hele ervaring, volledig op uitnodiging van de organisatie in Libië, waardoor alle transportkosten ed door hen gedragen zijn.
Maar of er volgend jaar een vervolg aan komt? Voor Eiken Sato was het beslist een "neen", voor Patrik is het "misschien".
Zeker is dat we heel blij zijn dat Patrik, de andere ruiters en alle paarden veilig terug zijn!
Binnen twee weken gaan we opnieuw aan het werk, in eigen land, op de internationale concours in Luik. En daar, daar gaan we altijd héél erg graag naar toe! Geen twijfel.