05-12-2009

Patrik en Withney al zeker van deelname in de Grote Prijs Marseille.

De viersterrenconcours van Marseille heeft best grote namen op de affiche. Dan voelt Patrik zich nog altijd wel klein daartussen, maar dat heeft hij in de ring toch niet laten merken!
Met Wrangler liep het in de 1.40m proef even mis op hindernis 2, een communicatiefout met een weigering. Terug de hindernis aangereden, en voor de rest liep het in het parcours vlekkeloos. Weeral geen balkje aangeraakt!
De proef van Withney was meteen de eerste kwalificatieproef van de Grote Prijs. Het kwam er op aan bij de eerste 25 te zijn. Slechts 11 combinaties wisten zich te kwalificeren voor de barrage. Daarbij onze Belgen Rik Hemeryck en Patrik zelf met Withney.
Patrik moest als laatste binnen, en tot op dat moment was iedereen foutloos. Hij wou ook voor de tijd gaan, maar kreeg al snel een fout. Op dat moment was het kalf verdronken, en werd de rest een oefenrit. Ergens kwam er nog een slechte afstand, reed hij een volte, waardoor er 8 strafpunten op het scoreboard kwamen. Het belangrijkste was dat de selectie voor de GP meteen een feit was.
Een knappe prestatie ook van Rik Hemeryck, die op de 6e plaats stond met Quarco de Kerambars. We zien ze graag terug zondagnamiddag in de Grote Prijs!
Alle uitslagen via volgende link.
http://events.scg-nl.nl/2009/marseille/results/results.htm