27-12-2009

Patrik toont zich als een echte sportman in Mechelen..

De eerste avond in Jumping Mechelen is zeker al een voltreffer geworden. De ruiters gingen er voor, het publiek werd er warm voor gemaakt door speaker Frederik De Backer, en zowel de Ride & Drive als de Masters waren spectakelnummers.
In de Masters stootten er 5 combinaties door naar de barrage tegen de tijd. Pieter Devos en Utopia hadden uitzicht op de overwinning met een vlotte nulronde, maar dat was buiten Harry Smolders gerekend. Hij deed het sneller en ook foutloos. Jos Lansink mocht als laatste binnen met de 7-jarige King Kolibri. Hij heeft er een nieuw aankomend talent bij, want hun tijd was korter dan die van Harry en Walnut, maar één fout op de voorlaatste hindernis.
Een mooie en verdiende winnaar bij de Masters, met Harry Smolders en Walnut de Muze. Maar zoals hij achteraf met de Landrover door de piste raasde, dat is nog maar zelden gezien!
Wie eerder op de dag ook door de piste raasde, dat was Patrik. De Ride & Drive was een knock-out competitie. Eerst mocht de ruiter met zijn paard, dan moest hij afstappen en in volle vaart naar de andere kant van de piste zijn teamgenoot met de tractor aantikken. Die moest dan nog een parcours tussen kegeltjes afleggen, waarbij elk balletje dat van de kegel viel strafseconden werden.
Het zorgde voor hilarische taferelen.
Patrik mocht het in de eerste omloop al direct opnemen tegen jong geweld; Olivier Philippaerts.
Patrik kon rekenen op Buttefly, en zij is ongelooflijk snel. Dat moet Olivier ook geweten hebben, en hij nam ook een blitsstart. Hij wou ook al draaien over de hindernissen, maar verloor toch ergens zijn evenwicht, en viel van zijn paard. Ondertussen bleef Patrik maar lopen, van zijn paard af naar de kegeltjes. Onderweg kon Patrik het paard van Olivier nog vangen, maar liep toch nog met paard en al dapper door naar zijn teamgenoot Frank Vandeweghe, manager van de firma Euphony. Frank kon dan al eens een oefenrondje doen met de tractor. Dat oefenrondje kon hij best gebruiken, want het was toch wel wat gesukkel.
In de tweede ronde streden Patrik en Frank enorm dapper, maar ze moesten toch net onderdoen voor het team DCM met snelle jongens zoals Wilm Vermeir en Geert Broossens. We kennen Geert als de voorzitter van de ponyclub van LRV Kontich, waar onze jongens lid van zijn. En zo werd het een leuk onderonsje, maar dus net geen finaleplaats.
In de finale was de winst voor het team van Cavalor, waar Nicola Philippaerts het "ride" gedeelte voor zich nam.

Patrik kwam ook nog in actie met de merrie Cashmira DH Z in de proef voor de 6-jarige paarden. Cashmira is bij ons geboren, een dochter van Cento Lano. Cashmira was foutloos in de omloop én in de barrage. Patrik reed zeker niet traag, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Bart Anthonissen won zo de super Cup Aveve voor de 6-jarige paarden.
http://events.horses.nl/2009/mechelen/results/results.htm