28-12-2009

Eindelijk.. Catherine Van Roosbroeck wint de Queenscup!

Gisteren was het voor de ruiters van de 5-sterrenwedstrijden een opwarming. Voor de eerste keer mocht Patrik de piste in met Withney, en dat liep goed. Withney werd enkel gestart met het oog om voor te bereiden op de kwalificatie voor de wereldbeker, die op maandagavond wordt gereden. 33 ruiters zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor de Wereldbeker (die woensdagnamiddag op het programma staat), en 7 ruiters kunnen er nog bij komen. Er zijn nog 12 ruiters die zich nog zouden moeten proberen te kwaliferen, waaronder Patrik. De voorbereiding liep alvast veelbelovend. Withney kreeg enkel tijdfouten aangerekend in de 1.40m proef. Omdat Withney de lichtere wedstrijd sprong, moest 's avonds Cyber de piste in voor de moeilijkere 1.50m proef. Voor een 7-jarige hengst mag dat zeker tellen, maar Cyber deed het bijzonder goed. Met 5 strafpunten moet je zeker niet met blozende wangen de piste verlaten. Maar het moet gezegd zijn; de jeugd is in Mechelen aan zet!
In de 5-sterrenwedstrijden ontpoppen de broers Nicola en Olivier Philippaerts zich als ware vedetten. Ze presteren enorm, en daar kunnen we alleen maar van genieten.
Youngrider Jody Bosteels is dan weer de te kloppen man bij de 2-sterrenrubrieken. Hij wist al 2 proeven op zijn naam te zetten. Eén keer met Primas, en de andere met Nina Droeshout.
Wat ons op zondag nog het meest plezierde, dat was dat het eindelijk mocht lukken voor Catherine Van Roosbroeck, dochter van Maurice. Al 2 keer werd ze in de fel begeerde Queenscup mooi 2e. Maar in die proef wordt er toch eigenlijk maar enkel over de winnaar gesproken..
Catherine zag gisteren hoe snel Penelope Leprovost haar barrage afwerkte, maar zag toch haar kans! Ze wist de tijd van Penelope te verbeteren. Toen Nina Fagerstrom met Mouse haar barrage reed, zag het er naar uit dat Catherine opnieuw 2e zou worden, zo snel reed Nina. We hadden het Nina zeker gegund, maar ze reed iets te gretig naar de laatste hindernis. De tijd was weliswaar beter, maar een balk weegt dan zwaar door. Niemand kon meer aan de tijd van Catherine aan, en zo is de Queen van dit jaar gekend. Catherine is ook een jong en beloftevol talent, op 30 december komt er bij haar een jaartje bij.

Op maandag wordt het voor onze stal een drukke dag. Va-Vite en Cyber springen de proef van de 7-jarige dekhengsten. Patrik en Alvaceno wagen hun kans bij de Sires of the World. Wrangler komt ook voor het eerste de piste in voor een 1.40m proef. Butterfly wordt ingezet in het Vlaams Kampioenschap, en dan wordt het bang uitkijken naar de kwalificatie van de Wereldbeker.
Nochtans moeten we zeggen; we moeten het nemen zoals het komt. Eén mislukte proef maakt geen slecht jaar! En dan moeten we iedereen bedanken. Waarom? Gisteren hebben we vernomen dat Withney de Equi-Time Award heeft gewonnen. Ze wordt deze namiddag gehuldigd. We hadden het helemaal niet verwacht, maar we zijn bijzonder vereerd. Op dinsdag is er een zakdoek-moment als er afscheid genomen wordt van Clinton in de sport, maar ik heb die zakdoek toch maar voor alle zekerheid deze namiddag bij.. Laat ons dan zeker hopen dat Withney straks kan bewijzen wat ze waard is in de kwalificatie.
En last but not least, ook onze jongens komen de piste in. Marnick mocht vorig jaar al eens de mini-steeple rijden, maar ook dit jaar zal onze jongste zoon Thibeau het proberen. Zo snel als de oudere neefjes en nichtjes gaat het nog niet. In de mini-steeple chase van gisteren was de overwinning voor Gilles Thomas (neefje van Marc Van Dijck) met Tarzan, net voor ons neefje Jorgen de Winter (Tornado) en ons nichtje Julie Ceuterick (Lucifer). Benieuwd of ze ook nog tot die eerste plaats kunnen doorstoten, ook al is 2e en 3e ook wel heel erg goed!
En zo zie je dat we ons weer heel erg goed amuseren in Mechelen.
Nog even melden dat we in de prijzen zijn gevallen bij het vrijspringen van de 2-jarigen met Carabas (v. Caretino) en met Urena vd Vrombautshoeve (v. Untouchable). Urena wordt bovendien geveild tijdens de feestveiling op 2 januari, en dat komt toch wel heel erg kort bij..
http://events.horses.nl/2009/mechelen/results/results.htm