29-12-2009

Withney gehuldigd; maar één balk in kwalificatie houdt haar uit de Wereldbeker.

De kwalificatie voor de Wereldbeker was niet overdreven zwaar of moeilijk gebouwd. Maar het is fair voor iedereen, je moet gewoon die nul proberen te houden. Eerlijke sport, niets mis mee. Het enige wat vandaag voor Patrik en Withney wel een probleem kon zijn, dat is dat er reeds 33 ruiters zeker waren van deelname aan de wereldbeker, en dat er nog 12 ruiters moesten rijden om de overige 7 startplaatsen op te vullen.
Dan moet je in het achterhoofd ook al houden dat je een snelle tijd moet neerzetten, voor het geval dat..
En proberen alles zo goed mogelijk te doen. Want de speaker gaf het bij het binnenkomen ook al aan; Withney was die dag gehuldigd met de Equi-Time Award (waar we echt heel erg fier op zijn), en dan wil je uiteraard zeker extra je best doen. Maar vooral toch ook om door te stoten naar die Wereldbeker, je kunnen meten met de echte toppers, op een reëel moeilijk parcours.
In de omloop viel er één fout, de tijd was niet zo traag, in het totaal klassement zou Withney er 26e mee worden, maar net niet dus, gezien de resultaten van de andere ruiters die zich moesten kwalificeren.
De ontgoocheling was heel erg groot, dat mogen we niet ontkennen.
Uiteraard zijn we blij met de goede prestaties van Christophe en Yves Vanderhasselt die zich wel wisten te kwalificeren.
Tegen woensdag is de bittere pil hopelijk al wat verwerkt, en kunnen we het wat relativeren en supporteren voor de andere Belgische ruiters. Misschien kunnen de nevenrubrieken morgen ook wat troost brengen, want de paarden zijn best wel in vorm. Wrangler springt morgen de proef van de Belgianbreds, Cyber de speedproef en Withney de Grote Prijs.
Eerder vandaag had Patrik al wel succes gehad met Wrangler van de Withoeve. Hij werd 2e in de 1.40m speedproef. Enkel Daniel Deusser deed beter.


De ruiters uit de buurt zijn ook goed op dreef. Brent D'Haese (LRV Kontich) won de internationale openingsrubriek voor de juniors. Catherine Van Roosbroeck (Itegem) laat ook opnieuw van zich horen. Met Castello Branco was ze net 9 hondersten van een seconde te traag voor de overwinning van de Grote Prijs CSI** Mechelen. Ze werd 2e, ook vader Maurice Van Roosbroeck behaalde de barrage van de GP met Dylano (zoon van Cento Lano).

Verder was er nog succes voor onze stal met de overwinning van Koen Vereecke en Opium van 't Waaihof (vroeger Opium de Salbris). Eigenaar Paul en Ingrid Inghels hebben vorig jaar Opium aangekocht, en deze overwinning bij de 7-jarige goedgekeurde dekhengsten toont dat ze geen foute aankoop hebben gedaan, integendeel! Ook Va-Vite en Cyber stootten door tot de barrage bij de 7-jarige dekhengsten. Bij Va-Vite kwam er een fout op de laatste hindernis. Bij Cyber kreeg Patrik een foute afstand naar de dubbel, en liep het even wat mis. Morgen is een andere dag, maar spijtig dat we deze dag niet kunnen overdoen, misschien lukte het dan wel in de kwalificatie.. Niets aan te doen.
http://events.horses.nl/2009/mechelen/results/results.htm