30-12-2009

Wrangler redt de meubelen voor Patrik in Mechelen.

Het zit Patrik niet echt mee, hij wordt de “grote verliezer van Mechelen” genoemd, samen met Lieven de Vos. Geen kwalificatie voor de Wereldbeker. Maar dat was ook het verdict voor Guy Williams met Torinto van de Middelstede. En die heeft gisteren getoond dat dit een vergissing was. In de barrage van de Grote Prijs reed eerst Natale Chiaudani een rit, die volgens ons niet meer kon verbeterd worden. Toch slaagde Harry Smolders in die opzet. De tijd van Harry was bijzonder snel, maar hij moest toch net de duimen leggen voor Guy Williams en de Remondo-zoon Torinto.
Op die manier werd de trend gezet voor de avond. De sfeer zat er bijzonder goed in voor de Euphony Six Bars. Persoonlijk keken we uit naar de prestatie van Sherlock K met José Thiry. Voor onze neef Kristof Ceulemans en nonkel Paul was het balen toen in de derde omloop een fout kwam op de voorlaatste hindernis, maar hij wel foutloos sprong over de rechte van 2m. Hetzelfde overkwam Abdel Said met Pablis. Ze mochten nog wel een poging doen om het record te breken, over een rechte van 2.17m. Bijna lukte het voor Sherlock, en had de bonus van 27.000 euro binnen geweest, maar net niet dus.
En hoe bracht Patrik het er van af op de voorlaatste dag van Mechelen? Het begon enorm veelbelovend in de Belgianbreds met Wrangler van de Withoeve. Hij stootte mee door naar de barrage, een barrage waar hij als 4e moest binnen komen. Op dat moment werd er gereden voor de tijd,maar viel er in alle haasten een fout. Zo ook bij Patrik en Wrangler. Wrangler toonde opnieuw zijn inzet en kwaliteit. De uiteindelijke winnaar moest niet het onderste uit de kas halen, maar netjes foutloos, weliswaar 6 seconden trager dan de tijd van Wrangler. Wrangler werd 4e in de Belgianbreds,waar we bijzonder tevreden mee zijn.
Maar het is een jumping Mechelen waar het toch niet echt mee zit. Het begon al met Cyber in de speedproef, een barema A rechtstreeks op tijd. Cyber sprong weer top, maar net op die allerlaatste hindernis ging de balk tegen de grond. Het was geen tijd om de proef te winnen, maar een 5e plaats had er wel ingezeten, maar niet dus.
In de Grote Prijs had Patrik het idee dat het alles of niets moest zijn. Hij moest gewoon presteren, hij moest zich bewijzen. En dat lukte jammer genoeg niet. Een vroege fout op de uitsprong van de dubbel, en dan teveel op de tijd beginnen te rijden voor een snelle vierpunter te zijn. Dat was gisteren niet echt een goed idee. Voor Withney was Jumping Mechelen niet het meest succesvolle, maar het is allemaal ook zo snel gebeurd. Op de laatste dag komt Wrangler van de Withoeve nog in actie, in de 1.45m proef die ’s avonds verreden wordt. De “last chance” zoals ze het noemen. Maar terwijl hier op de achtergrond in de Nekkerhal het lied klinkt “What ’s another year”, gaat Patrik deze editie achter zich laten. We hebben toffe paarden, toffe eigenaars, er is nog heel wat progressie mogelijk in paarden zoals Butterfly vd Padenborre, Wrangler, onze 7-jarige hengsten Va-Vite en Cyber. Withney blijft voor ons een vaste waarde, en als Cadjanine uit bevallingsverlof komt, en Red Star uit revalidatie, zou het wel eens een succesvol 2010 kunnen worden. Maar het allerbelangrijkste is dat het een gezond 2010 mag worden! Op 1 januari vieren we de 65e verjaardag van vake Jos Ceulemans. We nodigen u graag uit om op het nieuwe jaar en op zijn verjaardag te klinken op de feestveiling van 2 januari. De paarden worden aan de hand getoond rond 17.30u, en op 19u zou Lodewijk in de piste komen, die als eerste geveild wordt. Er wordt al gezegd dat ze de “Vlaamse Leeuw” terug naar de Vlaanderen willen brengen, waar hij geboren is. Benieuwd of dat gaat lukken!
Vandaag de laatste dag Jumping Mechelen. De Wereldbeker wordt vandaag verreden, en laten we hopen op Belgisch succes. Ook de Grote Prijs van de juniors zal een hoogtepunt van de dag worden. Jos Verlooy wist met Flashbounce al 2 rubrieken te winnen, en zal straks de Grote Prijs starten met Tia Maria. Het succes voor stal Verlooy is al enorm geweest, met winst in de Masters en de tweede plaats in de Grote Prijs, en dan kijken we uit of ze vandaag nog iets daar aan kunnen toevoegen.