31-12-2009

Eiken Sato, verdiende winnaar Wereldbeker Mechelen.

De week van Mechelen wordt er ééntje om nooit te vergeten.
Zelden hebben we zo intens genoten om een Wereldbekerwedstrijd te volgen.
Zelden hebben we iemand zo gelukkig gezien als Yves Vanderhasselt, toen hij een heel erg knappe nulrit reed met Adamo van 't Steenputje. Hij zou er 8e mee worden, in zijn eerste Wereldbekerwedstrijd ooit! Daar mag gerust een vervolg aan komen. De eerste punten zijn binnen!
Zelden hebben we een ruiter zo hard zien rijden in de barrage, en zo voorzichtig als met de auto die hij daarmee gewonnen heeft. En dat is Eiken Sato helemaal. Een bescheiden jongen, die het allemaal netjes voor elkaar heeft. Een super lieve vriendin, een goede coach en manager (Stal Verlooy), en een goed paard met Cartoon.
De schoonouders van Eiken kochten Cartoon voor Eiken, zodat hij zijn sportcarrière verder kon uitbouwen. De rest is geschiedenis. En zo heeft Eiken vandaag weeral een volgend hoofdstuk geschiedenis geschreven. Hij kwam in extremis bij in de 5-sterrengroep in Mechelen, was in de kwalificatie voor de wereldbeker snel met één fout, maar plaatste zich voor die wereldbeker. Dat hij die dan ook nog op zijn naam zou schrijven, dat is gewoon prachtig.
We waren er bij toen Eiken om 11u 's avonds zijn ouders en schoonouders op de hoogte bracht van de overwinning. In Japan was het op dat moment 7 uur 's ochtends. Ook zij deelden direct mee in het geluk.
De overwinning was immers fel bevochten. Jessica Kuerten had ook heel erg snel gereden, en werd 2e. Van Patrick Mc Entee had in principe niemand verwacht dat hij aan de tijd aan kon, maar zijn poging was zeer verdienstelijk, goed voor de 3e plaats. Pilar Cordon had ook een tijdje zicht op de overwinning met een vlotte nulronde. Ze werd met Herald uiteindelijk 4e.

In de afsluitende "last Chance" opnieuw winst voor Stal Verlooy, waar Harry Smolders net iets sneller in de barrage was dan Rik Hemeryck. Ook Rik heeft een enorm sterke concours gereden, maar in de Wereldbeker pech op de allerlaatste hindernis. In de Last Chance had Patrik nog eens Wrangler gestart. Wrangler kreeg 1 spijtige fout, maar voor ons was het een mooie afsluiter van de week in Mechelen.
We willen de organisatie van harte bedanken, want het was toch weer de moeite!
Iedereen is aan bod gekomen, van jong naar oud.
Elke dag was er een geboeid publiek, en ze konden genieten van topsport en een gevarieerd programma.

Woensdag 30 december, de dag dat Eiken Sato de Wereldbeker won, de dag waarop Joe Clee zijn vriendin Julie Wauters ten huwelijk vroeg (en Julie ook "ja" zei), de dag waarop wij zeggen "het was fijn, bedankt, tot ziens".
De volgende dagen zal er hier nog druk gewerkt worden, om de "feestveiling" zo goed mogelijk voor elkaar te hebben.
We maken nog graag tijd om iedereen het beste te wensen voor het nieuwe jaar!
Op nieuwjaarsdag vieren we hier ook onze jarige Jos, hij wordt dan 65!
De kersverse Wereldbekerwinnaar Eiken Sato heeft ook toegezegd er zaterdagavond bij te zijn op het verjaardagsfeest bij ons in de piste. Misschien dat hij achteraf ook nog wel iets presteert bij de karaoke? Dan kunnen we hem gelijk bedanken met een geweldig applaus voor het kippevelmoment dat hij ons in Mechelen heeft bezorgd.
Of hij even dapper is achter een micro dan op zijn paard, mag je zelf komen ontdekken!
http://events.horses.nl/2009/mechelen/results/results.htm