27-04-2010

173 starters in het Belgisch Kampioenschap van de 7-jarige paarden te Lummen!

De CSIO van Lummen, we kijken er altijd graag naar uit!
Dit jaar begint het al op woensdag, met de eerste manche van het Belgisch Kampioenschap voor de 7-jarige paarden.
Vorig jaar startte Patrik nog 3 paarden in dit kampioenschap (Va-Vite, Cyber en Catalano). Dit jaar zal het kampioenschap zonder Patrik zijn.
Maar niet zonder een paard van onze stal! We tippen Joe Clee met Dollar van 't Eigenlo toch als mogelijke finalist voor zondag. We hopen het zeker!
En we kijken mee uit naar de prestaties van Wiske vd Witteberg. Vorig jaar was de vice-kampioen Cliff, een zoon van Regilio, onder het zadel van Catherine Van Roosbroeck. Regilio stond destijds bij ons op stal als dekhengst.
Niet enkel Maurice Van Roosbroeck geloofde in Regilio, maar ook Hugo De Witte kwam voor een dekking van Regilio, weliswaar een jaartje later.
Nu kunnen we zien dat Wiske (dochter van Regilio) al enkele keren bijzonder snel uit de hoek is gekomen bij de cycluswedstrijden van de 7-jarige paarden, met o.a. een 2e plaats in Wisbecq. Wiske komt notabene nog uit een dochter van Premium de Laubry. Ook Premium hebben we bij ons op stal gehad als dekhengst. Premium was de halfbroer van onze Withney, en veel te vroeg gestorven.
Withney zelf is tegenwoordig in prima conditie.
Patrik neemt ze graag mee naar Lummen, en hoopt een selectie af te dwingen voor de Grote Prijs.
Ook Cyber en Wrangler mogen mee naar Lummen. De belangrijkste opdracht voor Wrangler wordt de derby van Vlaanderen.. Cyber mag het nog eens proberen in de 6-barenproef!
We supporteren verder graag voor het Belgisch team. De landenprijs wordt verreden nu vrijdag 30 april.

Maar eerst kijken naar het talent van morgen. De 7-jarige paarden, met de eerste manche op woensdag, vanaf 14u. Startlijsten zijn te vinden, via de volgende link.
http://www.equibel.be/prg/events/startlist.php?eid=24998&tnr=1