04-05-2010

Over Ivan Dalton en de Ierse bondscoach.. Goedgelovige Jos..

Zaterdagavond, de derby in Lummen. Patrik zou met Wrangler starten, Ivan met Centro Z, zoon van Cento Lano.
Hun deelname zorgde niet voor fantastische klassementen, maar des te meer voor onvergetelijke momenten. Wat wil een mens nog meer?
Vlak voor de Derby was er de ontmoeting tussen ons vake Jos, en de vader van Ivan Dalton. In zijn beste Engels had hij begrepen dat de vader van Ivan de bondscoach van Ierland was. We kennen Ivan ondertussen ook al goed genoeg, dat hij het spelletje eerder meespeelde, dus Jos er helemaal ingelopen. Op voorhand kwam de speaker ook nog wat extra informatie vragen, dus ook die informatie werd door de micro's aan het publiek meegegeven.
Ik hoorde het ook op die manier, maar ik stel me dan toch eerder de vraag. Noemt die bondscoach ook Dalton? Ik had de Ierse bondscoach gezien tijdens de prijsuitreiking van de Ieren, en ik wist dat hij een gestreepte trui aan had op zaterdag. Maar, neen, neen, ik was helemaal fout. De echte Ierse bondscoach was de vader van Ivan, en hij had een roze trui aan.
Toch even mijn bedenkingen, en het gaan checken bij Ivan. Met een grijns tot achter zijn oren, natuurlijk. Zijn vader was hem inderdaad komen aanmoedigen in Lummen, maar tot bondscoach heeft hij het nog niet gebracht..
Toch maar even rechtzetten hier, voor de zekerheid.
In ieder geval heeft de echte Ierse bondscoach op zondag Ivan wel aangesproken. Hij stond te kijken op de omloop in de Grote Prijs CSI** van Ivan met Centro Z. Hij was toch onder de indruk van zijn capaciteiten. Ook de vader van Ivan zag dat het goed was!