15-05-2010

Blij met de 0 van Withney, tevreden met de 3e plaats in Linz!

De eerste landenwedstrijd voor Patrik en Withney dit seizoen is goed verlopen, en dat is een echte opluchting.
Met 4 ruiters mochten ze de eerste omloop springen, en slechts 3 mochten er voor de 2e omloop terug komen.
Patrik en Withney deden het, net zoals Pieter Devos en Utopia, mooi foutloos.
Niels Bruynseels (Carpalo) en Dirk Demeersman (Bufero) reden ook een sterke eerste ronde, waardoor het niet simpel was te kiezen wie de tweede omloop zou springen.
Er werd een goed compromis gekozen. Op dat moment stond België op een gedeelde tweede plaats met 4 punten, terwijl Engeland op een eerste plaats stond met een blanco puntenscore.
Niels, Pieter en Dirk zouden de 2e omloop rijden, en Patrik zou Withney inzetten voor als het tot een barrage zou komen.
Tot op de laatste hindernis van de derde combinatie zag het er naar uit dat er een barrage zou komen.
In de paddock was Patrik zich al aan het voorbereiden voor die barrage, toen Dirk Demeersman met Bufero nota bene op de allerlaatste hindernis een weigering kregen. Samen met de 3 tijdfouten, werden dit 7 strafpunten, maar werd België toch knap 3e. Een resultaat waar de ruiters op voorhand vast voor getekend hadden.
Uiteraard is het spijtig, en zat een barrage voor de eerste en tweede plaats er in, maar het zij zo.
Proficiat aan het Belgische team in Linz!
Vandaag stond er nog een belangrijkere landenwedstrijd op het programma, en wel in Labaule. Frankrijk hield de winst thuis, mede dankzij Topinambour. Goed nieuws voor onze stal! We zullen wel goed uitkijken wat we zullen doen met de 3/4 broers van Topinambour, en denkelijk toch wat langer in België proberen te houden..
Er was ook op eigen bodem succes voor onze stal.
Ivan Dalton won maar liefst twee rubrieken in Herselt.
Met Belvedère Dwerse Hagen (vader: Cento Lano) won hij de nationale 1.30m proef. Met Lady Mc Beth (v. Limbus) was Ivan de sterkste in de proef voor de 6-jarige paarden.

We kijken graag uit naar het verdere verloop dit weekend. Voor Patrik is zijn doel al bereikt, hij wou het goed doen in de landenprijs, en dat is hem gelukt. Toch zal hij op zaterdag en zondag nog proberen te scoren. Cyber krijgt op zaterdag het "Championat van Linz" voorgeschoteld, en Withney heeft vandaag haar selectie behaald voor de Grote Prijs op zondag.
We kijken verder ook graag naar de resultaten in La Baule, te volgen via deze link.
http://www.labaule-cheval.com/2010/pages/programme-epreuves.html