17-05-2010

Roeien met de riemen die je hebt, en er hopelijk ver mee geraken!

Wrangler van de Withoeve, hij lijkt zo gewoon, maar voor ons is hij bijzonder geworden. Vorig jaar in juli begon hij bij ons als een echt groentje, en ondertussen heeft hij wel wat geld, overwinningen, ereplaatsen en FEI-rankingspunten gesprokkeld.
Maar Wrangler was te koop, het was onze opdracht om aan zo goed mogelijke voorwaarden een kandidaat-koper te vinden.
Maar het was altijd iets; te gevoelig, te weinig vermogen, te... En voor ons werd hij te perfect om hem te laten gaan. We weten ook dat we geen ambities moeten koesteren om landenprijzen met hem te rijden, of Grote Prijzen van 4 of 5-sterren-niveau. Maar als je Wrangler mee hebt op concours, en al een graantje hebt kunnen mee pikken in één of meerdere nevenproeven, dan valt de druk van de Grote Prijs een beetje weg. Dan hoeft niet meteen enkel die Grote Prijs. We willen ook niet uit de hoogte doen, of arrogant over komen dat we nu ineens heel hoge toppen gaan scheren. Maar nog 12 plaatsjes klimmen op de ranking, tot die top 100, je weet maar nooit! Misschien wordt dat ooit toch eens mogelijk. Er is niets mis mee om een doel voor ogen te hebben. We hebben samen met Jef en Nancy Van Kerckhoven, die ons vorig jaar Wrangler toevertrouwden, een mooi akkoord. Een akkoord waar ook Wrangler goed mee is. Er is zelfs aan zijn pensioen gedacht!
We hebben persoonlijk iets gedaan, wat we vroeger nooit zouden doen. We hebben een ruin gekocht van 11 jaar. Met een merrie of hengst zou je achteraf nog kunnen fokken.
Maar we mogen voor deze keer graag een uitzondering. Wrangler was welkom, en zal in plaats van even hier verblijven, nog lang mogen blijven.
Het is een andere benadering. Als bvb vorige maand iemand liet verstaan om Wrangler te komen proberen, ook al was dat net voor een belangrijke wedstrijd, dan gaven we die ruiter de kans om op Wrangler te zitten. Dat wordt nu even anders, gewoon rustig concentreren op de sport, en blijven genieten van elke nulronde die hij doet.
Er zijn nooit zekerheden in het leven, maar soms moet je op het gevoel beslissingen durven nemen.
Ons gevoel zegt dat het zo goed is. Patrik is altijd gewoon geweest te roeien met de riemen die hij kreeg. We blijven met veel plezier verder roeien. Waar we gaan uitkomen, dat zullen we zien!