31-05-2010

Het wordt een nek-aan-nek race tussen België en Italië.

Patrik was aan het werk met de minder ervaren paarden op de Champi Jumping in Wiekevorst. Een mooie organisatie, héél wat deelnemers. Een verdiende scholieren-kampioen met Juul Wellens, en een derde plaats voor Ivan Dalton met Cashmira DH Z in de 1.25m GP vd Vor. Ook Patrik was in de barrage met Discovery (Nabab x Heartbreaker) en Centro Z (v. Cento Lano).
Maar we volgden graag de landenwedstrijd in Lissabon, waar de Belgische ruiters het prima gedaan hebben. Met 12 strafpunten uit 2 omlopen, had een hogere ranking er ingezeten dan een 4e plaats, maar toch, knap werk.
De landenprijzen zijn vooral van belang om volgend jaar terug de Top series mee te kunnen doen. Het wordt stilaan duidelijk dat het tussen België en Italië zal gaan.
De Italianen werden gisteren 3e, en ze wonnen de landenwedstrijd in Athene, het weekend dat de Belgische equipe 3e werd in Linz. In Athene waren niet zoveel deelnemers, en daar wordt rekening mee gehouden bij de puntentellingen, maar het wordt dus nog spannend.
Het land dat momenteel niet in de Top series meedoet, en het hoogste eindigt in de promotie-reeks, mag volgend jaar terug deelnemen aan de Top Series. En dan mag er een 2e land promoveren, dat in september in Barcelona de landenwedstrijd wint. Best niet op 1 paard wedden, en alvast de reeks proberen te winnen, en zo te promoveren.
De volgende wedstrijd in deze promotie-reeks is de landenwedstrijd in Sopot (van 10 tot 13 juni). Gaan dan naar Polen: Marc Van Dijck, Lieven Devos, Wilm Vermeir en Patrik Spits.. Heel fijn dat we er dan terug kunnen bij zijn, en hopen op een goed resultaat.
Dit weekend hebben we in Bourg-en-Bresse de generale repetitie. Het mag zelfs meer genoemd worden dan dat, want heel wat geld en rankingspunten te verdienen op een mooie viersterren-wedstrijd.

Gaan mee naar Bourg-en-Bresse: Withney vd Dwerse Hagen, Wrangler vd Withoeve, Centro Z en voor de jonge paarden Etoile M.
http://www.csi-bourg.com/