12-06-2010

Landenprijs Sopot, het had beter moeten zijn..

Voor ons was het vandaag een ware thriller om de landenprijs van Sopot te volgen.
Patrik moest als eerste ruiter de ring in voor België, en hij kreeg een stop op het tweede element van de dubbelsprong, pas hindernis 4. Normaal is Withney altijd voor de vooruit, maar dan staat alles toch even stil. Direct verder rijden voor de tijd, hindernis opnieuw aanrijden, zo vlot mogelijk je parcours verder zetten om de schade te beperken. Er kwam nog een fout in het parcours, en een zware slotsom: 11 strafpunten.
Op dat moment rijden de andere ruiters ook met meer stress de piste binnen, en kunnen we enkel zeggen excuses, en dankjewel aan Wilm, Marc en Lieven die ons verder naar de 2e ronde loodsten.
Met 16 strafpunten naar die 2e omloop. Omdat Withney op zich niet slecht sprong, kreeg Patrik opnieuw de kans om zich te bewijzen in de 2e omloop. Tot in de laatste lijn zag het er naar uit dat ze het dan foutloos zouden doen. Maar net zoals het geval was bij Lieven Devos, kwamen er 2 balken in die laatste lijn, verdorie toch.
Marc Van Dijck en Valencia realiseerden dan toch wel die nul, en stelde een 5e plaats nog veilig. Een 5e plaats op 11 deelnemers, maar toch..
De tijd terug draaien kan niet. Als dat kon, zou de keeper van Engeland ook willen dat de match tegen de Verenigde Staten op het WK opnieuw zou starten.. Flaters en misverstanden gebeuren op elk niveau. Zonder het misverstand van vandaag had het een andere wedstrijd voor België kunnen geweest zijn.
Wat de 5e plaats op zich misschien toch erger maakt, is het feit dat Italië wel 2e geworden is, en zo extra punten incasseert voor de evt promotie naar Top Level.
Winnaar van de landenprijs in Sopot werd Duitsland.

Voor Patrik was het lichtpunt van de dag de nulrit in de dikke proef voor Cyber van Vrijhern. De bedoeling van de rit naar Polen, was een goede bijdrage leveren in de landenprijs. Dat was niet gelukt. Morgen nog de Grote Prijs in Sopot, Patrik zal die met Withney rijden.
Er staat zeker niet zoveel op het spel als in Cannes. Daar is Edwina Alexander met de hoofdprijs van 95.000 euro aan de haal.

We vinden het bijzonder spijtig dat we niet meer hebben kunnen bijdragen tot een hogere klassering in landenprijs. Voor onze stal mag het een troost zijn, dat we dit onrechtstreeks wel gedaan hebben in Istanboel. Waar het Belgisch team daar 2e werd, deed een paard mee dat hier zijn tijd als jong paard door bracht; Cibolin Prieure deed het met Candice Lauwers alles behalve slecht met 0 en 4. We zullen proberen wat meer jonge paarden in België te houden.. Volgend jaar opnieuw een veiling, enkel Belgische ruiters toegelaten! Dat zou wat zijn. Cibolin Prieure werd op de veiling van Fences verkocht, daar hebben wij hem voorgebracht.
http://results.sportcg.net/CANNES/