01-07-2010

De kwaliteit van Butterfly, mentaliteit, snelheid en respect.

Butterfly mocht voor het eerst in héél lange tijd terug mee op concours. Dat eigenaars Erik en Martine hun merrie Butterfly ook willen inzetten in de fokkerij via embryotransplantatie, daar hebben we alle begrip voor. Ze geeft haar kwaliteiten immers door aan haar kinderen. Zo moet Elite vd Padenborre, haar 6-jarige dochter onder Nick Van Laer, het zondag in de barrage van de 6-jarigen in Hulsterlo weer getoond hebben. Een super snelle tijd, maar één balk die haar van de overwinning hield.
Dat was ook bijna het scenario voor Butterfly vandaag. Alsof ze nooit is weggeweest, staat ze er meteen terug. De bodem lag iets te hard vandaag in Wiener Neustadt, waardoor ze even uit gleed, naar de laatste hindernis toe. Eén balkje, maar weer een super tijd. Voor Centro Z (v. Cento Lano) liep het allemaal goed, iets minder snel, maar toch een mooie 6e plaats. Winst in deze openingsrubriek 1.40m voor de CSI*** bleef in Oostenrijk, voor Hugo Simon.

Wiener Neustadt is een bijzonder mooie wedstrijd, een mooi grasplein. Het grasplein ligt momenteel iets te hard, en de organisatie ging de volgende nacht overvloedig beregenen. Patrik wou met Withney niet het risico nemen om vandaag de hoogste proef te springen. Zij zal morgen voor het eerst in actie komen.
Vanochtend kwam Uletta ook al in de ring. De dochter van Cento Lano deed het foutloos bij de 6-jarigen.

We kijken verder uit naar het verloop van het weekend. Een weekend waar ook Ivan Dalton aan de start komt, van de nationale wedstrijd in Schilde.

Graag kijken we ook al even uit naar volgende week, en dan doen we een oproep die we gekregen hebben vanuit VLP.
Er is in de zomermaanden een groot tekort aan bloed donoren. VLP engageert zich om extra bloedgevers te vinden. Meer info op: www.bloedgevendoetleven.be of www.vlp.be. In ieder geval geeft Ludo Phillipaerts het goede voorbeeld door bloed te geven. Ook Patrik en ik zullen die oproep graag volgen. Volgende week neemt Patrik deel aan de internationale jumping in Bonheiden van dinsdag 6 tot donderdag 8 juli. Hij is dus in het land op woensdag 7 juli, moment waarop we in St-Katelijne-Waver (centrum) naar een bloedinzameling van het Rode Kruis kunnen gaan. Misschien een idee voor anderen? In ieder geval wensen we iedereen een veilig en sportief seizoen toe.
http://eventcontent.hippoonline.de/500/500zeitplanDEU.htm?style=hippo