08-07-2010

De ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel...

Dag 2 in Bonheiden, die gaat Patrik niet gauw vergeten.
Met Discovery (Nabab x Heartbreaker) ging het prima tot op de voorlaatste hindernis. Tot daar had ze één foutje, maar de 7-jarige merrie sprong super. Discovery heeft nog niet zoveel ervaring, en ze moet groeien in het vertrouwen. Net voor ze de dubbelsprong ingaat, breekt het bit.
Op dat moment was er geen stuur meer voor Patrik, en Discovery ging in paniek. Ze liep gelukkig naast de dubbelsprong, maar bleef dan lopen, en lopen, en sneller lopen.
We willen niets dramatiseren, maar op dat moment is het wel super fijn dat er hulp kwam van de ruiters. Heel wat ruiters kwamen mee in de piste om ze tot rust te krijgen, en het was Eiken Sato die ze uiteindelijk kon pakken.
Met de schrik er van af, gelukkig niets gebeurd!

Waar het met Discovery bijzonder snel ging, ging het achteraf gezien met Va-Vite nét iets te traag. In de kleine Grote Prijs 1.45m stond de tijd wel erg kort, en ook Va-Vite moest 1 tijdfout incasseren. Hij zou er 11e mee worden, wat op zich zeker niet slecht is.
Slechts 6 deelnemers naar de barrage, waar François Mathy er als sterkste uit kwam.

En Patrik heeft 's avonds woord gehouden. Hij was gezien de omstandigheden eerder op de dag blij dat hij bloed kon geven. Eerder dan dat hij bloed had moeten krijgen, als het niet goed was afgelopen. Zo zie je maar, af en toe moet je geluk hebben in het leven. Straks het vliegtuig op richting Spanje, voor de wedstrijd in La Coruna. Benieuwd of daar de voetbalgekte al echt te voelen is.
Zondagavond zal Patrik in ieder geval de wereldbekerfinale voetbal kunnen volgen in Spanje. Met een lichte voorkeur voor het Nederlandse elftal, maar dat zal hij beter zwijgen ginder..