09-07-2010

Jeroen Appelen geeft antwoord, in de piste!

Er is recent al heel wat te doen geweest over de selecties voor het EK van de juniors, youngriders en children, dat weldra van start gaat in het Franse Jardy.
We staan er iets te ver van af, om te weten wat al dan niet juist of onterecht is. In ieder geval keken we wel vreemd op dat een ruiter als Jeroen Appelen niet werd opgevist om mee te gaan naar dat Europees Kampioenschap van de Youngriders. Jeroen is al een hele tijd in bijzonder goede doen, en maakt het de seniors dikwijls knap lastig op (inter-)nationale 1.45m rubrieken. Dat hebben we van dichtbij mogen ondervinden.
Er zal zeker teleurstelling geweest zijn bij Jeroen Appelen, als hij op equibel moest zien dat hij niet nominatief stond.
Jeroen is niet bij de pakken blijven zitten, heeft het BK van de youngriders niet meegedaan, en heeft gekozen om verder als senior door het leven te gaan.
En hij blijft het de seniors knap lastig maken. Zo ook bij de beker van België in Hulsterlo dit weekend.
Vandaag won Jeroen Appelen de 1e manche, voor Guy Janssens. En zo hebben we het graag. Niet luid van de toren schreeuwen, maar gewoon antwoord geven in de piste. Op zaterdag wordt in Hulsterlo de 2e manche afgewerkt.
De finale van de Beker van België voor de seniors wordt zondagnamiddag gereden; 35 finalisten moeten dan alles van voren af aan doen. Allen beginnen ze met 0 strafpunten.
Uiteraard willen we de geselecteerde jeugdruiters wel alle succes toewensen met de voorbereidingen naar het EK, en hopen we op goede resultaten voor de Belgische teams. Deze Europese Kampioenschappen, van 13 tot 18 juli in Jardy.

Dit weekend dus ook nog de Beker van België voor pony's en scholieren.
Ook in Brugge begint het met een blanco score. Daar kijken we uit naar de prestaties van een andere Jeroen, ons neefje Jeroen De Winter. In tegenstelling tot de seniors, hebben zij hun 2 manches al afgewerkt, en mogen ze een dag rusten op zaterdag.