10-07-2010

Bedankt, Withney! Foutloos in barrage GP La Coruna, 7e plaats!

We zijn bijzonder tevreden! Weeral haalde Withney de barrage in de Grote Prijs. Vorige week in Wiener Neustadt ging het iets te snel in de barrage, en kwamen er snelheidsfouten.
Dat wou Patrik deze keer vermijden. En weer moest hij als eerste aantreden in de barrage, maar dan nu iets rustiger, en helemaal foutloos!
Daarna kwamen er snellere ritten, werden er hier en daar wel fouten gemaakt, en zou de prestatie goed genoeg geweest zijn voor de 7e plaats.
Bijzonder knap werk van de Belgische ruiters in La Coruna. Ze waren maar liefst met 4 in de barrage. De beste prestatie kwam van Pieter Devos; hij werd bijzonder mooi 2e.
Winst van de 75.000 euro Grand Prix gaat naar Italië, Juan Carlos Garcia, is een bijzonder getalenteerd ruiter die zijn selectie voor Kentucky op zak heeft op gebied van de eventing, notabene. Als je het ons vraagt, mag hij even goed gaan op het jumping-gebied. Over een veelzijdig ruiter gesproken. Voor België waren nog in de barrage; Marc Van Dijck en Dirk Demeersman, mooi zo!

Voor ons is het weekend in La Coruna met deze prestatie al geslaagd. Patrik heeft nu terug iets meer lef nodig om ook in die barrages terug volle gas te gaan. Lef heeft hij genoeg, dat komt nog wel eens in orde! Withney bevestigt toch in vorm te zijn. Zo is het puur genieten om op wedstrijd te gaan. In de namiddag kreeg Wrangler in de 1.45m proef af te rekenen met pech. Daar ging het wel razend snel. Morgen herkansing!
http://www.csicasasnovas.com/eng/j10_pro/telefonica_res.php