11-07-2010

Jeroen De Winter met 6-jarige Ziggy Ziggy, op 4e plaats Beker van België.

De finale van de Beker van België voor de scholieren. Voor Jeroen zou het vooral ervaring opdoen zijn, maar eigenlijk kwam hij nog heel erg dicht bij een podiumplaats.
In de eerste omloop van de finale, kreeg hij met zijn zesjarige merrie Ziggy Ziggy 1 balk op de 1.20m proef. De tweede omloop reed hij tegen de tijd, en bleef alles netjes in de balken liggen. Jeroen werd 4e. Het podium bestond uit Bo Adriaan Van Gelderen, Leonie Peeters en Andres Vereecke.

In La Coruna bevestigt Withney haar vorm. Na de Grote Prijs 1.60m op zaterdag, sprong ze op zondag de 1.50m proef. Ook daar ging het foutloos, en mag ze straks de barrage doen. Eerder op de dag liep Cyber van Vrijhern foutloos in de 1.40m proef met joker, voor hem de 14e plaats. Met Wrangler pech op de laatste hindernis van de 2e fase, maar toch was Wrangler weer méér dan verdienstelijk dit weekend.

Niet enkel in La Coruna haalden de Belgen goede resultaten in de Grote Prijs. Dat lukte ook voor Ludo Philippaerts in het Zweedse Falsterbo, waar hij 8e werd. Een zelfde resultaat voor Rik Hemeryck, op de 4 sterrenconcours in Geesteren. Resultaten van Geesteren, via de link.
http://events.scg-nl.nl/2010/geesteren/results/results.htm