19-07-2010

Va-Vite wint 1.40m in Gesves, en is sneller dan Leo en mama Rapsody.

Vorige week zaterdag was er een wielerwedstrijd in ons dorp. Onze jongens volgen de Tour de France maar al te goed op TV, en konden het niet opbrengen dat ze moesten wachten of omrijden voor zo'n kermiskoers.
Maar dan toch wel even duidelijk gemaakt. Als er alleen maar jumping Akens of Europese Kampioenschappen worden georganiseerd, waar worden de kampioenen dan gevormd? Zo ook voor een kersmiskoers. Een Tom Boonen moet ergens begonnen zijn.
We zijn bijzonder blij dat de familie Philippaerts een titel rijker is. Deze keer viel de eer te beurt aan Olivier Philippaerts, met de Europese titel van de juniors. Knap werk, en daar is ook jaren aan gebouwd voor deze titel. Van de tweeling Philippaerts zullen we de volgende jaren nog veel mogen horen. De 7e plaats van Jody Bosteels bij de youngriders op het EK is ook een opsteker. Jody is een getalenteerd ruiter die er ook voor wil gaan.

Wij hadden zelf dit weekend geen grote wedstrijd te doen. Maar niet getreurd. We waren blij dat we naar de nationale wedstrijd in Gesves konden gaan. Gezelligheid maak je overal zelf, maar het was ook gewoon gezellig.
En de paarden sprongen ook goed.
Cadjanine mocht terug mee, en zij bleef mooi foutloos op vrijdag in het 1.30m en op zondag in het 1.40m. Voor de eerste keer terug op wedstrijd na 7 maanden bevallingsverlof. Goed zo!
Bevallingsverlof, dat zal onze hengst Va-Vite niet gauw moeten nemen. Nochtans heeft hij het tegenwoordig bijzonder druk met de dekdienst. Gisteren mocht hij toch nog eens mee.
En dat hebben ze in Gesves geweten!
Philippe Lejeune reed in de 1.40m proef met zijn Leo du Prailail een perfecte barrage. Iedereen weet dat Leo een bijzonder snel paard is, en iedereen gaf Philippe al gewonnen. Er werden dan natuurlijk weer de nodige weddenschappen afgesloten..
Va-Vite mocht als laatste binnen, en hij liep nog sneller dan Philippe Lejeune en Leo! Patrik en Va-Vite wonnen de 1.40m proef, voor Philippe en Gudrun Patteet (Carlino G). Va-Vite sprong in dezelfde proef als zijn moeder Rapsody. Ook Rapsody DH haalde de barrage, maar ze kreeg 1 fout op de eerste hindernis van deze barrage.
We waren bijzonder tevreden met de overwinning van Va-Vite, zeker omdat we Leo geklopt hadden. Tegenover de GP van Aken was dit misschien een kermiskoers, maar het voelde toch goed aan!

Wegens omstandigheden kon Patrik niet blijven om de GP van Gesves te rijden, maar we hadden een hevige supporter ter plaatse gehouden die ons nog van verdere commentaar bezorgde. In de GP 1.50m ging het in de barrage ook enorm snel. Daar ging de winst naar Jérome Guéry met Ramiro de Belle Vue. Hij was een fractie sneller dan José Thiry. Op de derde plaats stond Querlybet Hero met Philippe Lejeune. We hebben enkele nakomelingen van Querlybet Hero, en zoals hij gisteren sprong, was het knap om te zien. José Thiry haalde de barrage ook met Sherlock, het paard van nonkel Paul Ceulemans, maar in de barrage kregen ze een fout.
Alle resultaten via de link.
http://www.equibel.be/prg/results/event.php?eid=25048&d=CS