27-07-2010

We gaan naar Kentucky en we nemen mee...

Kentucky leeft onder de ruiters. Wie zal er mogen gaan? Welke paarden/ruiters/amazones tonen de meeste vorm? Misschien tellen de prestaties van o.a. Beervelde ook nog mee.. Er zijn nog enkele zekere kanshebbers en enkele waarschijnlijke zekerheden.
In de loop van de volgende weken zal bondscoach Philippe Guerdat wel in zijn kaarten laten kijken. Het is te hopen dat er een sterk team voor de dag komt, met kans op succes. We zijn niet de enigen die bezig zijn met Kentucky. Ook VLP telt af, en hebben www.opwegnaardeweg.be in het leven geroepen.

In ieder geval gaan wij zeker naar Kentucky!! We gaan de Belgen ginder extra aanmoedigen.
Wat we zullen mee nemen, zeker en vast ons valies, en een computer om van ginder verslag uit te brengen.
Een hele week van dichtbij jumping kunnen volgen, dan kriebelt het tegen dan ook om te schrijven.
Bij ons geen selectie-stress. Toch niet voor wat betreft Kentucky. We gaan er van uit dat de bondscoach andere ruiters in zijn team opstelt, ook al zou het wel een grote eer zijn om in de selectie opgenomen te worden.
We proberen Kentucky zeker uit ons hoofd te zetten, om zonder stress aan de slag te kunnen gaan in Beervelde.
Er zijn nog enkele andere belangrijke wedstrijden om België terug naar de Top Series te brengen volgend jaar. Ook die selecties proberen we even te vergeten..

We gaan gewoon met veel plezier naar Beervelde, en we nemen mee: Va-Vite, Withney vd Dwerse Hagen, Butterfly vd Padenborre en nog een 6-jarige.
Welke 6-jarige? Eentje die zich morgen niet kwalificeert voor het Belgisch Kampioenschap in Gesves. Toch nog selectie-stress, want we hopen dat zowel Uletta, Lady Mac Beth als Etoile M de selectie mogen halen.
Ook Caroline De Laet rijdt de kwalificatie, zij rijdt met een dochter van Cento Lano, m.n. Elixir.
Morgen toch dat tikkeltje stress in Gesves. Het BK van de jonge paarden wordt gereden van 10 tot 15 augustus.

Vanaf donderdag begint het allemaal in Beervelde. Tegen dat we in Beervelde staan, hopen we uiteraard op goede resultaten.. Normaal gezien zou Ivan Dalton ook voor onze stal en voor Ierland aan de start komen. Helemaal zeker is dat niet. Ivan heeft zich gekwetst, en het is maar de vraag of hij op tijd herstelt.. Het Flanders Horse Event heeft zelfs een "pers-chef" aangesteld in de persoon van Dirk Zagers. Regelmatig zullen er op hun website nieuwsberichten te rapen zijn. Dit weekend hebben we het zelf soms te druk om veel te schrijven.. Graag leggen we dan ook de link naar de site van Jumping Beervelde.
http://www.flanders-horse-event.be