06-08-2010

Strijd voor het behoud in Dublin, tussen Spanje, Nederland, Zwitserland en Zweden.

Jumping Dublin, daar willen we ooit nog eens naar toe gaan. Maar als het enigszins kan in een redelijk ontspannen sfeer.
2 jaar geleden was het er gezellig, verkeerde België niet echt in degradatiegevaar, en kon Withney individueel een 2e plaats behalen in de Grote Prijs van Dublin. De winnares van de GP Dublin in 2008 was Jessica Kuerten. Niet erg om net achter zo'n topamazone te eindigen. Patrik werd uitgeroepen tot beste ruiter van de concours.
Daarna hebben we niet meer in Dublin geweest. Vorig jaar was het daar heel spannend, en volgden we van thuis uit de prestaties van de ploeg. Iedereen kent het verhaal. België en Groot-Brittanië haalden hetzelfde aantal punten. De FEI besloot dat beide landen moesten degraderen, België berustte in de beslissing. Groot-Brittanië vocht deze beslissing aan en krijg zijn gelijk. Dit jaar heeft Groot-Brittanië het uitstekend gedaan, en verkeren zij niet in de degradatiezone.
Spanje, Nederland, Zwitserland en Zweden doen dat wel. Het zal straks uitermate spannend worden in Dublin.
Voor wie we moeten supporteren? We kennen in elk van die landen al wel wat ruiters; maar laat ons dan maar achter Nederland staan!
http://www.longinestiming.com/sports/equestrian/racearchives/dublin2010/index.htm