28-08-2010

Jeroen De Winter naar finales BK scholieren en pony's!

Opdracht volbracht voor Jeroen en Flor. Ze hebben goed getraind op het water, en ze sprongen er netjes over! Hier en daar kwam er wel eens een balkje, want het stond echt wel dik aan de maat. Ze hebben zich goed geweerd, en met hun voorlopige 15e plaats uit 2 wedstrijden is Jeroen nog bij de finalisten.
De puntenlast is iets te hoog om nog kans te maken op een hoog klassement, maar hij kan zondag nog extra ervaring opdoen. Dat was op voorhand ook de bedoeling, en met deze finaleplaats is het doel met Flor meer dan bereikt.

Maar.. Bij de paarden op het kampioenschap van de scholieren zou Jeroen nog wel eens een goede zaak kunnen doen in het klassement. Slechts 4 combinaties realiseerden een dubbel foutloze omloop. Jeroen behoudt met Cyber slechts die ene tijdfout uit de eerste omloop, want ook vandaag raakte Cyber geen balkje aan. Daardoor komt Cyber op de voorlopig 5e plaats in het BK scholieren.
Met Ziggy Ziggy deed Jeroen het ook fantastisch, en kreeg slechts 1 fout op de insprong van de driesprong. Met deze 4 strafpunten uit 2 omlopen stond hij op een voorlopige 7e plaats. Dat betekende een luxeprobleem voor Jeroen, want hij moest kiezen tussen Cyber en Ziggy Ziggy voor de finale op zondag. Elke ruiter/amazone mag maar 1 paard per finale starten. Jeroen kiest voor de ervaring van Cyber. De finale van het BK scholieren wordt zondag verreden tussen 11u en 14u. Vervolgens springen de amazones voor de titel, en aansluitend komt het kampioenschap van de pony's.
We kijken heel erg uit naar zondag. Als Jeroen al die top 5 kan aanhouden, dat zou fantastisch zijn.

Voor het grote geld wordt er niet gereden in Nieuwpoort. Dat staat eerder op het spel in Rio De Janeiro.
Resultaten van de laatste editie van de Global Champions Tour via bijgaande link.
http://results.sportcg.net/riodejaneiro/