02-09-2010

Als Fransen twijfelen, gaan Belgen naar Calgary! Paarden zijn goed vertrokken.

Deze ochtend zijn de paarden van het Belgische en het Ierse team vertrokken richting Calgary.
De contacten met de organisatie doen ons vermoeden dat de wedstrijd tot in de puntjes verzorgd is.
Zelfs op de luchthaven van Luik was er iemand van de organisatie van Calgary aanwezig om alles mee in goede banen te leiden.
Die persoon liet zich wel ontvallen dat ze maar al te graag de Franse ploeg in Calgary aan de start hadden gezien.
Frankrijk had de uitnodiging daartoe gehad, maar had in eerste instantie bedankt. Ze hadden het te druk met de Top Level wedstrijden, de voorbereiding voor Kentucky, en dan kwam Calgary toch niet zo ideaal.
Op dat moment werd België gevraagd, en die twijfelden geen moment. Gelukkig dat er geen twijfel was, want 2 dagen later had de organisatie van Spruce Meadows het telefoontje gekregen van de Franse hippische federatie om alsnog te bevestigen om deel te nemen aan Calgary. Voor Frankrijk kwam deze "ja" te laat, want België was het laatste land dat er bij kon. Omdat Frankrijk dit jaar bijzonder sterk uit de hoek kwam in de Top Level wedstrijden, zou het Canadese publiek hun aanwezigheid wel geapprecieerd hebben.
Voor het aanzien van de Belgische jumpingsport is het dan ook bijzonder belangrijk dat we terug kunnen promoveren naar die Top Level wedstrijden, en ons volgend jaar daar positief kunnen tonen.
Morgen weten we of al zeker is of niet. Resultaten van Gijon via deze link.

Calgary dit jaar zonder Fransen, mét Belgen. Als de Belgische equipe dit jaar behoorlijk presteert, (en zeker niet als laatste eindigt in de landenwedstrijd), zijn ze volgend jaar ook startgerechtigd in Canada.
Deze week concentreren we ons op Gijon, want als het daar lukt is er volgend jaar opnieuw een Belgisch team in Aken, La Baule, Rome, Sankt Gallen, Rotterdam, Dublin, Hickstead, Falsterbo..

De wedstrijden in Spruce Meadows beginnen op woensdag 8 september. Ruiters Maurice Van Roosbroeck, Niels Bruynseels, Rik Hemeryck en Patrik reizen nu maandag hun paarden achterna, samen met bondscoach Philippe Guerdat.
Patrik zal Withney vd Dwerse Hagen en Va-Vite rijden. Ze stapten zonder vrees in hun container, waar ze met 3 paarden gelijk op staan. Het is de eerste keer dat ze in het vliegtuig staan. Hopelijk springen ze ginder in Calgary ook zonder vrees. We hebben vannacht al enkele straffe verhalen gehoord.
De ruiters moeten zich kwalificeren voor de Grote Prijs. Als ze de finish halen van die Grote Prijs, krijgen ze 1800 dollar, om het even welk resultaat er gehaald wordt. Het moet zo enorm hoog zijn, dat de hoogste score ooit behaald 58 strafpunten zou zijn, met een hele hoop tijdfouten inclusief. Dat is wel echt héél veel! Wij gaan voor minder!! Eerst wel kwalificeren voor die Grote Prijs.. Alle info op www.sprucemeadows.com.
http://www.gijon.es/Contenido.aspx?id=62769&leng=en