06-09-2010

En nu wordt het serieus, op weg naar Calgary!!

De ruiters Maurice Van Roosbroeck, Niels Bruynseels, Rik Hemeryck en Patrik zijn samen met bondscoach Philippe Guerdat onderweg naar Canada.
De paarden zijn goed aangekomen ginder, maar van een zon genieten kunnen ze niet. Het blijft ginds maar regenen, maar dat waren ze natuurlijk gewoon!

Patrik wou zichzelf nog eens gaan trainen en trok gisteren onder een aangename zomerzon naar Zandhoven. Het publiek was massaal aanwezig, fantastisch voor een nationale wedstrijd.
In de Grote Prijs waren er slechts 5 foutloze combinaties op meer dan 50 starters. En Patrik was daar net niet bij. Cyber van Vrijhern deed een topronde, maar kreeg één pechfout. Voor de 8-jarige Cadjanine Z was het de allereerste Grote Prijs uit haar carrière. Met 3 fouten was het resultaat niet goed, maar wij hebben toch iets gezien. Haar vermogen en kwaliteit op de sprong doen ons hopen naar meer.
Het werk is nog niet helemaal af, Patrik weet wat te doen.
Wie het gisteren wel allemaal goed voor elkaar had, dat was Wilm Vermeir. Met Bernardien van Westuur won hij de Grote Prijs. Het was wel toevallig dat 3 barragekandidaten binnen dezelfde seconde finishten. Het lag dus op een klein plaatsje, maar hij verwees Christophe David met Antarctica naar de 2e plaats. Derde werd Sven Van Dijck (Vainqueur), voor Franky Hermans en Bert Prouvé.

De Belgen hebben in Gijon een prima prestatie neergezet. Een prestatie waar volgend jaar alle ruiters mee van mogen genieten, want het schept uiteraard veel meer mogelijkheden. De ruiters die nu naar Calgary zijn, zijn ook extra gemotiveerd en weten wat hun te doen staat. Presteren!! Wij gaan ze in ieder geval mee aanmoedigen. Het begint in Spruce Meadows op woensdag, landenprijs is op zaterdag, de 1.000.000 $ Grote Prijs is op zondag.
http://www.sprucemeadows.com