14-09-2010

Jeroen De Winter en Bolero worden 2e op het prov. LRV tornooi pony's.

Regen, regen en nog eens regen nu zondag op het provinciaal LRV tornooi in Meerhout.
Met een foutje in B licht kon Jorgen zijn ambities op winst in B licht al vroegtijdig opbergen.. De reeks B licht werd gewonnen door één van de topfavorietes in deze reeks; Marie Sebrechts met Billy. Jorgen had nog een troef op het provinciaal met Roos in D licht, en die troef heeft hij zeker gebruikt. Met een dubbel foutloze en snelle omloop waren ze goed voor de 2e plaats.
Het werd vooral uitkijken naar de prestaties van de jeugd in de hoogste reeks D midden.
Zowel neefjes Jeroen De Winter als Pieter Spits behaalden deze barrage. Pieter en Galinca kregen 1 fout. Jeroen deed het helemaal foutloos met Bolero, maar te traag om de tijd van Alexander Mathyssen met Winnetou de Semilly te verbeteren. Zij werden de nieuwe provinciaal kampioen! Jeroen deed nochtans nog een bijzonder goede poging met Flor vd Mispelaer. De tijd werd met bijna 3 seconden verbeterd, maar in alle haasten viel er dan toch een fout, uiteindelijk goed voor de 5e plaats.
Het is zo fijn om te zien dat onze zoon Thibeau met Kroeli mocht mee rijden op het provinciaal tornooi. Kroeli was vroeger de pony waar o.a. Alexander Mathyssen mee heeft leren rijden. Zo'n pony's zijn goud waard, en met één stopke op hindernis 1 was hij zeker niet ontevreden.
Thibeau heeft ook een pony ter beschikking van de familie Sebrechts. Onze dank daarvoor, want wat is Thibeau gelukkig met zijn foutloze omloop in de klasse A met Queeny (eerder succesvol met Max Sebrechts, broer van provinciaal kampioen B licht Marie).

In ieder geval was Jeroen niet ver af van een kampioenstitel. Als er een titel had geweest, had hij toch ook niet uitgebreid gevierd geworden. Het weekend werd voor Jeroen, Nathalie, Jorgen en onze schoonbroer Erik De Winter en zus Wendy overschaduwd door het vrij plotse overlijden van hun vava Frans Vonckx (schoonvader van Roger De Winter) op zaterdag 11 september. Uiteraard leven we mee met de familie Vonckx en De Winter.