11-04-2007

Gilles Dunon wint GP CSN St.-Katelijne-Waver.

Het was een weekend vol topsport. Het begon al heel mooi op zaterdag tijdens de 1.40 m proef. Tijdens de barrage namen de snelle jongens het tegen elkaar op. Winst was er voor Spits Patrik met Withney van de Dwerse Hagen, voor Henk Clabots (Quiksilber), Harry Smolders (Jan Willem), Yves van der Hasselt (Prinsess vd Wolfsakker), Spits Patrik met Sherlock K. De toon was gezet, en ook op zondag was de 1.40 m proef een publiekstrekker. Het leek te mooi om waar te zijn, maar deze keer lukte het ook voor Patrik Spits. Voor eigen publiek lukte het nu met de hengst Sherlock K. Hij was net iets sneller als Marc Van Dijck met zijn toppaard Verelst Goliath. Op de 3e plaats hadden we een bijzonder knappe prestatie van Dominique van den Buys met Sylvester. De vierde plaats was opnieuw voorbehouden voor Yves van der Hasselt met Princess van de Wolfsakker. Op de 5e plaats kwam Spits Patrik met Withney van de Dwerse Hagen.
De supporters in St.-Katelijne-Waver durfden al hardop te dromen dat de overwinning in de GP wel eens in St.-Katelijne-Waver kon blijven... Daar stak Gilles Dunon een stokje voor. Op paasmaandag werd de GP verreden, en slechts 9 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage. In de barrage slaagde geen enkele combinatie in een foutloze omloop. Het bleef toch wel spannend tot de laatste moment. Gilles Dunon zette met Remmel de snelste tijd neer. Patrik Spits was heel tevreden met een knappe 2e plaats met de hengst Sherlock K. Bijzonder sterk presteerde ook James Peeters. Hij werd 3e en 4e met respectievelijk Un Ami en Karoake del Follée.
Op paasmaandag ging de overwinning in de 1.20 m proef naar Nena Verlooy met Flashbounce, voor Jody Bosteels en Laurent Pabiszak. De 1.30 m rubriek op maandag werd gewonnen door Mike van Belle (What a Look), daarin werd James Peeters 2e (Cambodja Z) en een mooie 3e plaats was er voor Jolien van Turnhout met Lucille. De 1.25 m GT van de Vor werd gewonnen door Danny Van Es. Amazone Annelies Vorselmans werd 2e. Verdere hoogtepunten waren zeker de ponyproeven op zaterdag. Hiervoor kan je meer lezen in een apart nieuwsbericht.
$link

Bron bericht: gj
Bron foto: galop.be