09-10-2010

Philippe Lejeune en Vigo plaatsen zich bij de laatste 4!!!

Het was vandaag ongelooflijk zenuwslopend. Alleen Philippe Lejeune en Vigo houden het hoofd koel, gelukkig maar!
Met een foutloze eerste omloop, en zijn naaste concurrenten die hier en daar wel een foutje lieten noteren, had Philippe in de 2e omloop een voorsprong uitgebouwd, waarbij hij maximaal 4 strafpunten mocht hebben om nog bij de beste 4 van de wereld te horen.
Het bleef spannend tot op het laatste moment, foutloos over de hindernissen, en slechts 1 tijdfoutje.
Hiermee plaatst Philippe Lejeune zich vlot bij de 4 beste.

Op zaterdagavond starten de 4 gekwalificeerde ruiters opnieuw met een blanco score.
De 4 ruiters zijn niet van de minste, en toevallig wonen en trainen ze regelmatig in dezelfde buurt, m.n. het Brusselse.
In ieder geval zijn het wel 4 verschillende nationaliteiten.
Naast Philippe Lejeune en Vigo, hebben we Olympisch kampioen Eric Lamaze (Hickstead) voor Canada, Abdulla Al Sharbatly (Seldana di Campalto, die eerder dit jaar nog onder het zadel was van de Italiaan Natale Chiaudani) voor Saoudie-Arabië, en dan de voormalig Olympisch kampioen Rodrigo Pessoa (HH Rebozo) voor Brazilië.

Morgen zijn er 3 medailles te verdelen onder deze 4 ruiters. Ze moeten eerst een omloop doen met hun eigen paard, en dan moeten ze om de beurt wisselen van paard. Bij een ex aequo stand, wordt er een barrage tegen de tijd gereden met hun eigen paard.

Het is een fantastische avond geweest. Ook Jos Lansink liet 2 goede omlopen zien, en kreeg in beide omlopen een spijtige fout op dezelfde smalle oxer. Niets aan te doen.. Achteraf gezien had zelfs een dubbele nulrit niet voldoende geweest om uiteindelijk toch die top 4 te halen.

Ze noemen hem hier "Vigo d'Arswa". Helemaal fout dus, het is Vigo d'Arsoej uitgesproken. Maar het doet er eigenlijk niet toe. Hij is onze held hier in Lexington, hij is in super vorm, en Philippe heeft nog geen enkele steek laten vallen. We geloven er in, ook al is het morgen een beetje een loterij. "Wie het laatste met Hickstead zal moeten rijden, kan misschien toch last krijgen dat hij te hevig aan het worden is. Als het tot een barrage komt, is Hickstead de snelste."
Als, als, we hebben vandaag al zoveel scenario's gehoord die morgen mogelijk zullen zijn.
We moeten het gewoon eventjes afwachten, om te zien of er nog een medaille bij komt. We hopen het alvast!

De final four begint op zaterdagavond lokale tijd om 20u, Belgische tijd om 2u zondagnacht.
http://www.alltechfeigames.com/results