02-11-2010

Tevreden met de aankoop van kampioen 2-jarige vrijspringen Affligem.

Op 1 november wordt het bijna een traditie; het vrijspringen van de jonge paarden in Affligem.
De wedstrijd op zich zullen we spijtig genoeg nog een tijdje herinneren. Onze sterkhouder voor de jonge paarden; Marco Cacciotore zal een tijdje "out" zijn, met een knieblessure. Met de veiling die er aan komt begin januari, zijn dit toch extra kopzorgen.
Dan maar het goede nieuws. Onze hengsten lieten goede dingen zien in de piste, maar hadden een deel van hun energie verloren op de kamion. Daardoor vielen ze net buiten de prijzen. Nochtans gaan we een kampioen van het vrijspringen op stal halen.
Tijdens de veiling, aansluitend aan de wedstrijd van het vrijspringen, werd de kampioen gekocht van de tweejarigen. Urbain (v. Flipper d'Elle) zal naar onze stal verhuizen.
Tijdens de veiling gaf hij misschien een vermoeide indruk, maar dat is niet abnormaal voor zo'n jong paard, dat ook 's ochtends het beste van zichzelf heeft gegeven. We hebben er dan ook nog alle vertrouwen bij.
Waar we nog bijzonder tevreden mee zijn, is met de aankoop van Wonderfee van 't Zorgvliet.
Patrik kon zich herinneren dat hij deze merrie aan het werk zag bij stal van 't Zorgvliet toen we Cadé van 't Zorgvliet als veulen gingen kopen. De merrie had klasse.
Nu is Wonderfee al 11 jaar, maar heeft zelf al enkele klasbakken op de wereld gezet. We wisten dat Cortes vd Heffinck (Contact x Wonderfee) bij Olivier Perreau een bijzonder talentrijk paard was. Verder komt Wonderfee uit de stam die paarden zoals Toulon, Deauville,.. op de wereld heeft gebracht. Wonderfee komt dan ook de fokkerij bij ons op stal versterken. Hoop doet leven.. We proberen niet enkel de kampioenen te kopen, maar als het even kan ook nog te fokken..
http://www.weekvanhetpaard.org