12-11-2010

Jeroen De Winter vond het leuk met Va-Vite, wel 1 fout in de 1.30m proef.

De kwalificatie van het team Heartbreaker voor de finale van de Darco-Cup in Mechelen, het is jammer genoeg niet gelukt. Er waren maar liefst 73 teams, en slechts 8 teams mogen door naar Mechelen. Deze 8 teams zijn: Toulon I (Fantast v Indihof, Destiny vt Eikenhof en Corlando vd Ruitershoeve, Thunder vd Zuuthoeve I (met Cyber, Bentje Darius (nr 66), Thunder vd Zuuthoeve II (met Fortissimo, Citta de la Ferme Blanche, Creatuur V, nr 31), Nonstop (Amari vd Notelaer, Adam S, Eloise Do nr 37), Emilion (Ursel, Vatura J, Mozart, nr. 61), Triumphe de Muze (Aphrodite R, Cancelier, Bellefleur, nr. 53), Darco (Wanda's Gasaya, Darcon, Wikita vd Berg, nr. 54), Action Breaker (Explosion, Exilio, Equiline vd Maisweg, nr 56), (excuses, eerst werd afgeroepen dat een ander Toulon-team gekwalificeerd was, het team nr 65 met Biba, Etoile, Beau vd Kouterhoeve valt er net af, ondanks een goede prestatie...)

Toch mogen de ruiters van het team Heartbreaker ook best fier zijn op hun prestaties.
Jorien Livens kreeg met Electra vd Dwerse Hagen 1 tijdfout, Alyra en Don G kregen in de 1.20m proef een balk, en ook ons neefje Jeroen De Winter liet 4 strafpunten noteren met Va-Vite.

Jeroen had met Va-Vite toch geprobeerd naar de tijd te rijden, voor het geval dat er ex aequo's met het aantal strafpunten zouden komen.
Ze kregen één fout onderweg, maar het was toch knap, voor een dertienjarige met zo'n hengst. Je moet het toch maar doen!
Jeroen stond er van te kijken hoe braaf Va-Vite het allemaal wel deed. Mooi om te zien, en waarschijnlijk zullen we dit duo later nog wel samen aan het werk zien!

En zo was Jeroen een waardige vervanger voor zijn nonkel Patrik Spits. Patrik is vanochtend in Montpelier begonnen met Cadjanine; foutloos over de hindernissen, met één tijdfout.
Later op de dag komt Wrangler nog in actie, daar zijn tijdfouten eerder een zeldzaamheid..
http://result.riderstiming.com/concours/view/93