15-11-2010

Even terug gaan in de tijd; straffe praat vanuit Nantes, lichtpunt in Montpellier..

Even terug gaan naar het nieuwsbericht van 29/1/2009. Patrik die "het gevoel" heeft dat Cadjanine een geweldig paard is, met abnormale capaciteiten. We horen daar al de woorden "Olympische Spelen"..
Niemand die hem hier echt in volgt.. Straffe klap, dat wel.. En ook wel finale op het WK bij de 7-jarige paarden in Lanaken.
Dan komt er vorig jaar nog een "onverwachte" maar achteraf een heel erg gewenste zwangerschap met Ultra Precious als resultaat.

En nu stond iedereen te kijken van de capaciteiten van deze Cadjanine in Montpellier. De wedstrijden in Montpellier waren knap georganiseerd, maar de resultaten bleven beneden de verhoopte verwachtingen.
Ook in de Grote Prijs met Cyber lukt het niet, even zijn dagje niet, of hun dagje niet, want je bent altijd met 2..
Wrangler liep wel weeral prima; met een 5e plaats op vrijdag en op zaterdag net pech op de allerlaatste hindernis in de barema C. Van een topklassering naar een volgprijsje..

Maar dan even terug naar Cadjanine Z, onze 8-jarige Cannabis-merrie. Op zaterdagavond kreeg ze wel 2 fouten in de driesprong in de 1.55m rubriek, toch goed zo! Ze lijkt met de hoogte geen enkel probleem te hebben. Op vrijdag en op zondag waren er telkens 1 tijdfout, maar foutloos over de hindernissen.
We willen ze rustig blijven opbouwen, en we blijven dromen..
Want ook chef d'equipe Philippe Guerdat was in Montpellier, en ook hij zag dat het goed was..
Ook veel internationale ruiters kwamen polsen van waar deze merrie plots kwam. Ze lijkt, door haar bevallingsverlof, inderdaad uit het niets te komen. Van jong paard ineens de dikke proeven lopen.
We hebben thuis nog zo eentje opzij staan.. Cadjanine Z was niet de enige merrie die per ongeluk zelf haar veulen ter wereld heeft gezet. Ook bij Eluna vd Dwerse Hagen (Querlybet Hero x Withney vd Dwerse Hagen) werd het embryo'tje niet uitgespoeld bij de embryo-transplantatie, maar is het ook door haar zelf gedragen.
Voor de 6-jarige Eluna mag haar bevallingsverlof iets langer duren. Haar kan je zelf bewonderen met haar zoon Kilamanjaro (v. Va-Vite) op de veiling van 8 januari. Eluna komt terug in het werk, en wordt zelf niet geveild. Enkel Kilamanjaro mag een stapje in de wereld zetten..

Volgend weekend blijven we dichtbij huis. We keken al een tijdje uit naar de wedstrijd in Wieze. Op zaterdagavond mag ook Jeroen aantreden voor de wedstrijden bij de scholieren van de Gouden Laars. Patrik doet mee aan de internationale rubrieken. Hiervoor neemt hij al zeker Withney en Ambassador mee.. Als Wrangler zijn reis goed verteerd heeft, mag ook hij terug mee naar Wieze.
http://www.jumping-wieze.be/indexnl.html