03-12-2010

Complete chaos in Katowice, vermoedelijke perfectie in Parijs?

Patrik en de paarden mogen dan al veilig toegekomen zijn in het Poolse Katowice, toch is het niet zeker dat er zal gesprongen worden.
Complete chaos, zo lijkt het wel. Op donderdagnamiddag waren ze het zand nog aan het aanvoeren, ruim laat! Het programma werd aangepast, er zou enkel een warming up zijn op donderdagavond.
Tijdens die warming up werd het duidelijk dat de piste rampzalig slecht werd aangelegd, het zand had niet de kans gehad om zich te "vormen" als geschikte jumpingpiste. De vergelijking werd gemaakt met het strand aan onze Belgische kust.
Ondertussen bleek er ook een haar in de boter bij de organisatie, of klopte het financieel plaatje niet, en wou de organisatie in extremis een ster minder voor zijn ruiters...
Van driesterren naar 2 sterren werd voorgesteld, met dan ook aangepaste (en lagere) prijzengelden.
De FEI schrijft voor dat een organisatie dat enkel maar kan, mits het schriftelijk akkoord van alle aanwezige ruiters.
Uiteraard konden de ruiters daar niet zomaar mee akkoord gaan. Terwijl ze wachten in Katowice op een deskundige om het zand redelijk in orde te krijgen, wordt het dus ook afwachten wat de organisatie verder mag betekenen.
Hopelijk krijgen ze er vlug wel structuur in, en kunnen de wedstrijden deze avond gewoon van start gaan.

In Parijs verzamelt de wereldtop jumping deze dagen. Daar zal het vermoedelijk piccobello georganiseerd zijn. Springen doen ze er zeker, resultaten via de link.
http://results.sportcg.net/gucci/