04-12-2010

Ruiters worden gestraft als ze niet opdagen, wat met organisatie die niet organiseert?

De weg van Polen naar huis zal zelden zo lang geweest zijn..
Van de driesterrenconcours van Katowice kwamen 2 uitnodigingen voor 2 Belgen.
In de winter zijn startkansen moeilijk te versieren. Wat had Patrik graag naar de viersterrenconcours in Salzburg geweest...
Daar wordt in ieder geval ook gesprongen, en we gunnen het onze Belgen daar van harte. Uitslagen via de link.
Salzburg zat er voor Patrik niet in, dan maar uitwijken naar Katowice.
Daar werd op vrijdag beslist dat alle internationale wedstrijden werden afgelast!
Financieel is dit een kleine nachtmerrie. Gezondheidsdocumenten opmaken, transporteren van de paarden, vliegtuigtickets, maar vooral, die verloren tijd en energie, en helemaal voor niets..

Er was op voorhand wel twijfel om te gaan, maar dan lees je in het voorprogramma dat je als ruiter toch de kosten moet betalen voor het niet-opdagen. Dat kwam in dit geval op 200 euro per paard. Voor 3 paarden had dit 600 euro geweest. Als je alles op voorhand weet, dan had Patrik zeker niet gegaan. Of dan hadden we misschien moeten proberen om op de tweesterrenconcours van Neeroeteren nog binnen te geraken, dat is ook altijd prima in orde..

Een glazen bol, die hebben we niet. Als ze straks al veilig thuis geraken, dan zullen we deze verloren rit ook wel vergeten. Er zijn grotere drama's, of niet?
De andere dappere Belg ter plaatse, dat is José Thiry. Hij blijft in Polen, volgende week is daar de tweesterrenconcours in Poznan.

In ieder geval kijken we nu, meer dan ooit, uit naar de organisatie in Mechelen. Dichtbij huis, top-organisatie, voor eigen publiek. Het wordt wel uitkijken naar de selecties. Enkele sterren meer of minder, het maakt soms een wereld van verschil.
http://eventcontent.hippoonline.de/541/541zeitplanDEU.htm