17-12-2010

Kinderen voor kinderen... De kinderen veilen de pony Lover voor het goede doel.

Het was vanmiddag een strijd om de eerste Equitime van deze maand te bemachtigen. Een leuk artikel over onze neef Jeroen De Winter, geschreven door Gaston Tuch. Heel fijn dat Gaston terug meewerkt aan de redactie van Equitime.
Gaston schetst een beeld van de persoon Jeroen, zoals wij hem zeker kennen.

Jeroen weet wat hij wil, en kan het nogal goed uitleggen. Iedereen krijgt de kans om hem aan het woord te horen, bij ons op de feestveiling.
Onze kinderen zullen er voor zorgen dat Lover geveild wordt. Lover is een jonge D-pony die geschonken wordt. De verkoopprijs komt integraal bij het te winnen prijzengeld van de Grote Prijs op de Groentenjumping 2011. De kopers zullen ook 2 dagen onthaald worden als VIP met telkens 4 personen.

Jeroen zal aan de micro zitten en even veilingmeester van dienst zijn. Onze andere kinderen zullen het proberen te regelen in de piste. Ze zullen wel de hulp mogen inroepen van vake Jos.. We kijken er alvast naar uit! Jong geleerd, is oud gedaan.

In de Equitime stond nog heel wat nuttige info over de merriestammen. We zagen alvast dat Wrangler vd Withoeve uit de 2e hoogst genoteerde BWP stam komt, Withney uit de 3e beste stam. Uiteraard goed nieuws. Uit deze stammen komen er ook enkele paarden in de veiling. Het is aan Patrik om te proberen volgend jaar deze paarden binnen de top te houden. Hij zal stilaan versterking krijgen van Erongo Dwerse Hagen. Als de volle broer van Withney in actie komt, gaat dit niet onopgemerkt voorbij. Hij was een laatbloeier, maar hij wordt ook een paard voor het grotere werk. Naast Londen, is er dit weekend nog een 5-sterrenconcours dit weekend. Gregory Wathelet is bezig aan het grotere werk in La Coruna, resultaten via de link.
Na zijn topprestaties in Porto, hopen we voor hem dat hij die lijn mag doortrekken in La Coruna.
http://www.csicasasnovas.com/demo/en/csi-5-2-a-coruna-2010#tabset-tab-5