29-12-2010

Heel wat goed nieuws vanavond, Philippe Guerdat blijft als bondscoach!!

Vanochtend hadden we een echt depri gevoel. Withney naar huis moeten brengen, het zijn wel zorgen.
Maar dan kwam er in de loop van de dag toch wel goed nieuws binnen. De contractverlenging van bondscoach Philippe Guerdat bijvoorbeeld. We kunnen ons voorstellen dat er vanuit diverse andere landen heel wat aanbiedingen kwamen, na de sterke prestaties in Kentucky en de Promotional League. Maar dan heeft onze federatie, de KBRSF, toch hun best gedaan om het contract van Philippe Guerdat te verlengen. Daar kunnen alleen de sport, de ruiters en de jumpingliefhebbers beter van worden, super.
Nog goed nieuws in de jumpingwereld. Wilm Vermeir en Karolien Bongaerts zijn vandaag de trotse ouders geworden van hun eerste dochtertje Robin Vermeir. Proficiat aan het jonge koppel!
En dan uit persoonlijk standpunt, waren we ook heel fier op de prestatie van Cadjanine Z in de Grote Prijs. Cadjanine Z werd op 1 mei nog zelf mama van Ultra Precious DH Z. Na haar bevallingsverlof is het allemaal heel snel gegaan. Dat ze morgen de plaats moet innemen van Withney in de Wereldbeker, dat lijkt ook voor ons heel bizar. Moeten we ze sparen, of het proberen? Ze sprong de Grote Prijs heel simpel, kreeg 1 vermijdbare fout, maar het gaf zeker vertrouwen voor de toekomst.

Dat we niet opgewassen zijn tegen combinaties als Leon Thijssen en Tyson, dat weten we. Zij wonnen met overmacht de Grote Prijs Jumping Mechelen. Is het niet de derde keer dat ze deze maand een Grote Prijs winnen? Ze zijn toch super op dreef.
We kunnen het Leon enkel gunnen. Hij is ook een self made man, blijft nuchter, en doet het. Leon heeft ook te kampen gehad met blessureleed van Tyson. Ze staan er helemaal terug, en zal ook in de wereldbeker een grote kanshebber worden.

Het slotstuk van dag 4 van Mechelen was een succes voor Euphony. Insiders weten dat topman Frank Van de Wege meer dan een boon heeft voor de voshengst Apple Juice. Uitgerekend deze Apple Juice werd met Rob De Bruyn winnaar van de Euphony Six Bars. Het record van 2.16m, dat is vandaag niet gesneuveld, ondanks een goede poging van Apple Juice. Op de 2e plaats in de Euphony 6-Bars de overwinnaar van de 6-barenproef van de Groentenjumping; Koen Vereecke met Bush van het Prinsenveld.
http://events.scg-nl.nl/2010/mechelen/results/results.htm