01-02-2011

Girl Power op Stal Ceulemans in een mannenwereld.

Deze week zijn de hengsten aan zet. Het KWPN heeft zijn hengstenkeuring in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch (van 2 tot 5 februari, meer info: www.kwpn.nl).
Maar ook in België valt er terug iets te beleven.
Op vrijdagavond vindt de 2e manche van de hengstencompetitie plaats, en dit in de manège 't Overdijk in Moerzeke.

Deze keer mogen ook de 4-jarige hengsten voor de eerste keer mee doen, en daarbij zal ook de hengst Vondel DH Z zijn (zoon van Va-Vite x Darco), één van onze eigen fokprodukten uit de oudste jaargang van Va-Vite.

James Peeters zal Vondel op wedstrijd uitbrengen voor onze schoonbroer Erik De Winter. Ook wij zelf gaan een samenwerking met James aan. Hij zal dit jaar onze betere 7-jarige paarden uitbrengen op wedstrijd.
Deze 7-jarige paarden zijn: Uletta DH Z (Cento Lano x Thunder vd Zuuthoeve), Ziana (Ludwig van Bayern), Lady Mc Beth (Limbus) en Eluna vd Dwerse Hagen (Querlybet Hero x Withney vd Dwerse Hagen).
Het lijkt wel een mannenwereld, maar toch mogen we bij ons op stal de vrouwen niet onderschatten.
Ze leggen mee de basis in de dressuur; Petra Urbanova, Petra Havranova en Jolien Jaeken.
Ze komen niet altijd in de picture, ze komen niet op wedstrijd, maar ze mogen toch zeker eens vermeld worden! De basis, dat is de dressuur. Ook de mannen kunnen er aan geloven. Zij krijgen sinds vorige week extra dressuurlessen...
http://www.hengstencompetitie.be/_html/main.php?taal=nl&&page=kalender