18-02-2011

Als Jos de namen kiest... dan wordt het Carlsberg DH !

De laatste weken zijn we eerder alles thuis rustig aan het voorbereiden voor het buitenseizoen. Dat er weinig wedstrijdritme was, dat viel eigenlijk wel op tijdens de Winter Equestrian Nights. Toegegeven, het zat Patrik ook niet echt helemaal mee in de Grote Prijs.
Thuis had hij al wel geoefend met Cyber voor het springen van een krachtproef zonder zadel. Door tijdsgebrek ging die showproef niet door.
Dan maar meteen de Grote Prijs. Va-Vite blijkt zich meer en meer terug in vorm te voelen. Dat was thuis op training al te merken. Ook in de Grote Prijs van de Wen verliep alles goed tot op hindernis 5. We hoorden wel iets kraken, de stijgbeugel was afgeknakt. Het feit dat Patrik had geoefend om zonder zadel te rijden, bleek niet echt te helpen.. Va-Vite voelde dat er iets aan de hand was, panikeerde even, en de afstand kwam helemaal mis op een brede oxer. Daarna moest er een volte gereden worden, reed Patrik nog wel door de driesprong, en besloot daarna wijselijk de ring te verlaten om Va-Vite verder te sparen.

De beurt van Cyber was evenmin een succes. Cyber is wel heel slim, en hij herkende zijn oude vertrouwde Azelhof niet meer. Het grote scherm waar hij zichzelf kon bezig zien, vond hij wel heel vreemd. Braaf Cieberke toonde zich wel even als een koppige hengst, door niet te willen starten. Dan toch door die start, maar zijn echte concentratie om het netjes foutloos te doen, die was er in het begin van het parcours te weinig. Geen goed resultaat tot gevolg.

We kijken er nu wel echt naar uit om terug meer wedstrijden te kunnen doen. Vanaf 24 tot 26 februari staat de volgende wedstrijd op de agenda; de 2-sterrenconcours van Gent met Va-Vite, Wrangler en Ambassador.

Ondertussen is in Frankrijk ons eerste veulentje geboren. Op de foto zien we het veulen van Cupido (v. Numero Uno) uit Withney vd Dwerse Hagen, geboren bij Paul van Leuven (Sauvigny).

Deze week hebben we zelf in Frankrijk kunnen zien dat de lente op komst is. Nog de laatste paarden gaan weg brengen naar klanten van de feestveiling. Daarvoor hebben we in Montpelier en Toulouse gezeten.. Een lege terugvracht hadden we niet, we hebben het economisch verantwoord gedaan. De kudde in Foulayronnes wordt kleiner.. Nu zijn er al een 7-tal 3-jarige merries naar huis gekomen. Binnenkort worden ze werkelijk kleiner. Dan worden de overblijvende 3-jarigen allemaal naar huis gebracht, en mogen er jaarlingetjes op vakantie naar Frankrijk..
We zitten in Frankrijk nu al op verschillende locaties. Als we ze allemaal willen gaan bekijken, moeten we er al enkele dagen voor uittrekken.. Groot worden heeft zijn nadelen, we zullen moeten proberen het overzicht te bewaren..

Het is een hele opdracht om ook altijd namen te vinden voor onze veulens. Dit weekend is er de hengstenkeuring in Zangersheide. We stellen daar een 3-jarige Calido-zoon voor. Daar heeft Jos de naam mogen kiezen; we gaan naar de keuring met Carlsberg DH. Als dat geen naam is voor een vaderdier !
Benieuwd of de jury ons standpunt deelt.

Ondertussen heeft onze neef Jeroen De Winter een geschikt scholieren-paard hier gevonden. Hij rijdt met de Calido-dochter Ophelia DH. Ophelia werd vroeger op 1.50m niveau uitgebracht door Inez de Balanda. De merrie heeft bloed genoeg, als Jeroen dat allemaal onder controle krijgt, gaat hij een tof seizoen tegemoet. Vorige week begon deze nieuwe combinatie toch al sterk op de Wen, met een mooie 4e plaats in de 1.20m proef.

Vroeger hebben we nog een Calido-zoon gehad. Dat was Cayak DH. Die is ondertussen aan een volgende carrière gestart, met Jos Verlooy. Na de wereldruiterspelen, Olympische Spelen met Eiken Sato, zijn verblijf in Amerika met een Amerikaanse junior, Belgische kampioenschap met Annelies Vorsselmans, kwam hij vorige week aan de start met Jos Verlooy in de Grote Prijs van de Wen. Dat zag er allemaal heel goed uit.

Als we met Carlsberg DH even veel geluk en plezier mogen hebben als met halfbroer Cayak, willen we er alvast voor tekenen.
De hengstenkeuring in Zangersheide begint op vrijdag 18 februari.
http://www.zangersheide.com

Bron foto: Paul Van Leuven