21-02-2011

Jan Vinckier, winnaar Grote Prijs Neumunster !

Goed nieuws voor de Belgische Jumpingsport. Tijdens de Grote Prijs van de Wen gaf Jan Vinckier met Ursela (v. Andiamo) al aan dat ze in bloedvorm zaten. Een pechfout op die laatste hindernis in de barrage, want anders had hij de Grote Prijs Wen op zijn naam geschreven.
Een week later was het wel zo ver, en was de verdienste nog zeker zo groot te noemen, een driesterrenconcours met een deelnemersveld dat kon tellen.

In Gent wordt er volgend weekend ook gesprongen. Vorig jaar was het een nationale wedstrijd, dit jaar gaat de organisatie de internationale toer op. Donderdagavond is de voorlaatste manche van de hengstencompetitie. De Grote Prijs staat geprogrammeerd op zaterdagavond 26 februari.
De paarden die Patrik mee neemt: Va-Vite, Wrangler en Cashmira DH Z.

Van de vorige hengstencompetitie onthouden we Utamaro d'Ecausinnes. Enig opzoekingswerk heeft ons het volgende opgeleverd: Utamaro is een zoon van Diamant de Semilly x Quidam de Revel x Codexco.
Laat deze Codexco nu Helegant noemen. De merrie waar zowel Paul Lauryssen, als Nico Vanderplaatsen heel wat succes mee geboekt hebben.
Laat deze merrie slechts 2 veulens op de wereld hebben gezet: Arizona v Arenberg (v. Quidam de Revel) en Dame Blanche van Arenberg (v. Clinton).
Deze Clinton-dochter hebben we hier op stal gehad, en is nu zelf aan haar doorbraak bezig in het buitenland.
Voor dat we ze hebben verkocht, heeft ze zelf één veulen op de wereld gezet; Goldplay DH (v. Winningmood), die vorig jaar op de feestveiling werd verkocht aan Lieven Bruyneel.
Twee zonen hebben we nog van haar, via embryo-transplantatie, in combinatie met de hengst Vertigo St Benoit, geboren in 2009. Ze staan nog rustig in Frankrijk, maar we kijken er nu wel naar uit, om ze hier terug te zien. Wie weet kunnen zij later, voor onze stal, ook iets betekenen in de hengstencompetitie..
http://eventcontent.hippoonline.de/559/559zeitplanDEU.htm