27-02-2011

Het publiek is de winnaar in Gent, het gewest Mechelen op prov. indoor pony's!

De eerste internationale concours van Gent mag zonder meer een succes genoemd worden. Op vrijdagavond zorgde de Euphony Six Bars voor een hoogtepunt. Hoog is de winnaar van deze proef Adonis vd Silverhoeve ook. Deze Adonis heeft hier onder de naam Adonis van de 5 Eiken als 8-jarige op stal gestaan. Toen was al duidelijk dat dit een echte krachtpatser was. Deze Clintonzoon blijft zijn uiterste best doen, voor het eerst met zijn nieuwe ruiter Brecht Bille over de rechte van 2.10m heen.

Zaterdagavond was de Grote Prijs een pittige proef. Vooral in de laatste lijn sneuvelden de meeste combinaties met de finish in zicht. Dat was ook het geval voor Patrik met Va-Vite. Va-Vite was tot daar nog foutloos, maar dan ging het alsnog mis op deze dubbel combinatie.
Wie helemaal in vorm zit, dat zijn Pieter Devos met Tekila. Toen Leon Thijssen met Vesuvius (Numero Uno) een zeer snelle chrono in de barrage liet noteren, dacht iedereen dat de winnaar al gekend was. Albert Zoer deed nog een echte aanslag op die tijd, maar bleef net 8 honderste trager.
Pieter reed met zijn verstand en toppaard Tekila toch nog naar de winst. Dat Kristof Cleeren en Blue Boy uiteindelijk nog 2e konden worden, op 8 hondersten van een seconde van Pieter verwijderd, dat maakte het helemaal compleet. Het publiek was zeker verwend door mooie sport in Gent.

Gent was op zaterdagavond gedaan. Tijd voor een rustige zondag? Dat is dan zonder de pony's geteld.
Het was immers de provinciale indoor pony's LRV Antwerpen.
Ere wie ere toekomt, daar mag mijn zus Wendy een verslag overschrijven.
Wat we al wel kunnen meegeven, dat is dat Jeroen op zaterdag 14 jaar geworden is. Hij heeft zichzelf wel een kampioenenlint op zondag cadeau gedaan, zijn verjaardag en deze lint worden maandag gevierd. In welke reeks dat dit gelukt is, lees je dus later. Ons gewest Mechelen was de overwinnaar in de intergewestenwedstrijd. Een grote bijdrage hiertoe kwam van de broers Jeroen en Jorgen De Winter, en een heel fijne en dankbare bijdrage door onze zoon Marnick Spits, nichtje Mieke Ceuterick, Nils De Laet, Tatjana Emmerechts, Caroline Pauwels, en chef d'equipe Filip Scharlaeken. Winnen, dat doe je met het hele team, dus van harte proficiat aan alle deelnemers van het gewest, en alle begeleiders!

Iedereen maakt zich op voor de nationale indoor volgend weekend. De pony's springen op zaterdag 5 maart. Op zondag 6 maart is het de beurt aan de paarden in Oud-Heverlee. Bij de selectie van de klasse Zwaar zit alvast een zoon van Cento Lano. Misschien zijn ze wel de jongste combinatie volgende zondag in de hoogste reeks, en dan is het zeker een pluim voor Alexander Matthyssen en de 8-jarige Dakar.
http://www.lrv.be