04-03-2011

Groentenjumping, een jumping met een hart voor de sport !

Er is gisteren vergadering geweest met het Groentenjumpingbestuur.
Eerst even schetsen wat er aan vooraf ging.. Het paasweekend was al sinds enkele jaren een traditie om onze concours in te richten. Vorig jaar vonden we het de meest perfecte formule, met een vierdaagse in 1 weekend, waar iedereen welkom was; nationale, regionale en LRV ruiters. Jong en oud, en zo zien we het graag.

Dit jaar stond Jumping Antwerpen geprogrammeerd, een topjumping, op de laatste zondag van de maand april, dit jaar het Paasweekend. Groentenjumping moest verhuizen, en verkoos dan het eerste weekend van april, als alternatief.
Op het moment dat Jumping Antwerpen werd afgelast, even een dubbel gevoel. Spijtig dat we niet naar Antwerpen konden gaan, maar dan ook wel terug een nieuwe kans om met Pasen te kunnen inrichten. We hebben dan ook niet gewacht om langs de officiële weg onze kandidatuur in te dienen.

Vorige week maandag werd over de toekenning van de datum beslist. De datum van Pasen werd toegekend aan Jumping Bonheiden. Het idee van de VLP hier achter moet geweest zijn; als Groentenjumping verhuist naar het Paasweekend, verdwijnt er een concours op het eerste weekend van april, en hebben de nationale ruiters een wedstrijd minder.
Ze hadden misschien wel beter daarover gecommuniceerd op voorhand, zodat er misschien andere mogelijkheden konden bekeken worden.

In ieder geval was het voor ons op zo'n korte termijn niet meer mogelijk, om een jumping aan te bieden aan de sponsors en het publiek, dat de naam "Groentenjumping" waardig is.

Maar als we één keer op kwaliteit of gezelligheid inboeten, kan dat zijn gevolgen hebben voor de volgende jaren.
Als je dan terug moet gaan aankloppen bij sponsors voor hun steun, en je hebt niet gegeven wat ze verdienen, dan heb je afgedaan.

Een lange uitleg. Wat is er nu concreet beslist? We hebben aan tafel gezeten met Mike Van Belle. Er moeten van onzentwege compensaties komen, omdat het een interessante datum op de kalender is. We komen tegemoet aan de verwachtingen van de VLP, want we zullen ook inrichten het eerste weekend van april (Nationaal, witte piste), het tweede weekend van april (vor, witte piste). Die 2 weekends gaan we het rustiger aan doen, op sportief vlak zal alles prima zijn. Naar catering toe, hopen we het in een kleinere tent uit te besteden, en nog iemand te vinden om ons hierbij te helpen.

Het Paasweekend (van 23 tot 25 april) zou het enige echte Groentenjumpingweekend zijn. Dan wordt er nationaal gesprongen op de witte piste, en zijn er proeven op uitnodiging op de graspiste.

We moeten nog een bevestiging krijgen van de VLP en KBRSF om ons te laten inrichten met Pasen.
In ieder geval willen we laten zien dat Groentenjumping een hart heeft, een hart voor de sport.
Als het dit jaar zal doorgaan, zal ons hart het nog zwaar te verduren krijgen.. Het zal moeilijk zijn, maar moeilijk gaat ook.

Bron bericht: gj