05-03-2011

Afscheid in schoonheid!! Jorgen nationaal kampioen licht, Jeroen 2e in D midden.

Vandaag was het de allerlaatste wedstrijd voor de combinatie Jorgen De Winter en Obelix. Na vandaag is hij voor zijn jongere zus Nathalie. Zelden hebben we zo'n zenuwachtige Jorgen gezien. Hij heeft tal van overwinningen behaald met deze Obelix, en hij zou het ook in schoonheid eindigen! En dat is hem absoluut gelukt.
Hij reed in de klasse B licht een barrage, zelden gezien. Hij verloor halverwege het parcours zijn stijgbeugel, maar hij bleef er in geloven, een heel snelle tijd, en belangrijker, ook nog foutloos.
Jorgen werd nationaal kampioen in deze klasse, en mocht zo ook nog de provincie Antwerpen verdedigen in de equipe bij de interprovinciewedstrijd.
Ook voor oudere broer Jeroen De Winter werd het een speciale dag, want afscheid van zijn pony-LRV tijd.
Een LRV tijd waar hij heel veel successen heeft geboekt, maar vooral heel veel vrienden heeft gemaakt.
Dat was te merken tijdens de interprovinciewedstrijd. Hij had waarschijnlijk het scenario zelf niet beter kunnen bedenken.
Hij werd in het kampioenschap springen D midden knap 2e met Bolero, winst was voor Stef Bossaert, LRV Broechem (provincie Antwerpen). Op die manier mocht Stef in de Antwerpse equipe bij de interprovincie-wedstrijd, en kon Jeroen ze aanmoedigen van aan de kant.
En dat zullen we mee gehoord hebben! Hij heeft het ook van geen vreemden..

Het was dan ook een uitermate spannende wedstrijd. In de equipe voor de provincie Antwerpen zaten maar liefst 4 kersvers gekroonde nationaal kampioenen, op de 5 deelnemers. Onze Jorgen De Winter won B licht, Dries Goossens (LRV Geel ten Aard, zoon van dressuurkampioen Peter Goossens) won C licht, Tatjana Emmerechts (LRV Koningshooikt) won C midden, en dus Stef Bossaerts D midden. Bram Bosch was net niet snel genoeg voor de winst in D licht, maar was ook een sterke kandidaat in deze reeks. Toch gaf de provincie Antwerpen bijna de kans op een 1e of 2e plaats weg, doordat Dries Goossens één fout kreeg op de laatste hindernis in het basisparcours.
Jorgen kwam als laatste binnen, en wist dat hij foutloos moest rijden. Hij kon de druk goed aan, en de barrage met 3 was een feit. Zowel Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen als Antwerpen moesten het nog een keer overdoen, en dan tegen de tijd.
Daarin toonde Antwerpen zich duidelijk de sterkste, en de winst was binnen.
Er is duidelijk heel wat jong talent bij de LRV-ponyruiters. Op zondag is het de beurt aan de paarden, voor het nationaal kampioenschap LRV.
In de klasse Zwaar springt er een 8-jarige zoon van Cento Lano mee, Dakar, met Alexander Matthyssen.
Even oud als Dakar is de merrie Cashmira DH Z, zij is een dochter van dezelfde Cento Lano. Samen met Patrik won zij vandaag de 1.30m proef op CSI** Neeroeteren.

Bron foto: Galop