08-03-2011

Waar er rook is, is er vuur ....

De voorbije dagen stonden bij ons vooral in het teken van de organisatie van de Groentenjumping. We weten nu wat van ons verwacht wordt, en we willen er dan ook voor de 200% voor gaan.
We weten dat Patrik zelf één van de trekkers is om de organisatie mogelijk te maken. Deze week had er voor ons heel anders kunnen uitzien, als hij zaterdagnacht niet wakker geweest, als andere mensen slapen..
Het weekend van Neeroeteren gaat hij immers nog lang onthouden..

Omdat Neeroeteren voor ons niet dichtbij de deur is, besliste hij op zaterdagavond om te blijven slapen in de vrachtwagen van één van zijn kameraden, Johnny Pals. Ondertussen heeft hij al veel vrienden leren kennen, waarop hij zo nu en dan wel eens kan terugvallen. Dat maakt het wel bijzonder leuk in de sport, kan ik zo vermoeden, van op het thuisfront met de kids..

Als hij ging slapen, nog even de hoofdschakelaar van de electriciteit opgezet, zodat hij het licht vond om het bed te vinden.
Alles OK, tot 4 u 's nachts.. Ineens heel veel rook in de slaapruimte van de vrachtwagen. Met moeite de uitgang gevonden, en hoofdschakelaar afgezet. Daarna met de hulp van de security en een zaklamp de oorzaak gaan zoeken..
Bleek per ongeluk het kookfornuis op te staan, en daarop lag de rijbroek van Johnny.. Of wat er nog van de rijbroek overbleef..
In ieder geval beseft Patrik wel dat hij geluk heeft gehad. Ook Johnny was achteraf heel content dat het zo is afgelopen. Zijn mooie vrachtwagen had wel eens helemaal kunnen uitbranden. Buiten de brandgeur is er niets defect aan zijn vrachtwagen.

En zo beseffen we weeral dat er in het leven altijd een dosis geluk nodig is. Patrik heeft het blijkbaar zondag ook meteen iets rustiger aan gedaan. Met Cashmira, die daarvoor al een tweede plaats en een overwinning behaalde, kreeg hij op zondagochtend een tijdfout. Ook met Cadjanine kwam er één tijdfout in de 1.40m proef.

Tegen dat de Groentenjumping begint, is de rook al lang verdwenen, en kan er terug volle gas gegaan worden. Zowel in de piste, als langs de piste in de rol van gastheer en organisator. We heten iedereen alvast van harte welkom, en hopen op sportieve en veilige wedstrijden.

Als er ruiters zijn, die interesse hebben om stallen te huren tijdens de nationale jumpings, laat het dan even weten per mail (info@stal-ceulemans.be). Op die manier kunnen we ons hiervoor organiseren. Een stal kost 50 euro per dag.