12-03-2011

Het herstel van Withney, langzaam maar zeker!

In Kalmthout wordt deze dagen een jumping ingericht "I love Jumping", waar sport en show ook hand in hand gaan.
We houden ook heel erg van jumping, maar daarvoor heb je paarden nodig die goed in vorm zitten.

Onze merrie Withney, die al de grootste staat van verdienste heeft van alle paarden hier op stal, lijkt stilaan te herstellen van de ziekte van Lyme. De bloedwaarden worden beter, en nog belangrijker, ze begint zich langzaam aan onder het zadel ook beter te voelen.

We kijken uit naar het komende buitenseizoen, dat op onze eigen CSN St-Katelijne-Waver van start gaat. Het eerste weekend van april, noemen we het bewust niet "Groentenjumping". Sport, ambiance en show reserveren we voor het Paasweekend van 22 tot 25 april, de echte "Groentenjumping".
Het eerste weekend van april zal voor sommige ruiters niet minder belangrijk zijn. Onze concours zal meetellen als selectiewedstrijd voor het Europees kampioenschap voor juniors, youngriders en scholieren.
Voor veel ruiters zal het vooral de eerste buitenconcours worden, en we hopen dat Withney er tegen dan ook terug kan bij zijn..

Voorlopig houden we het hier nog even rustig, en blijven we ons voorbereiden. Voor ons nichtje Nathalie De Winter staat op zondag haar bekwaamheidsproef op het programma, spannend, spannend!! Maar we hebben al gezien dat Nathalie er echt wel klaar voor is, dat moet lukken.
Dit weekend is er verder de SBS-hengstenkeuring in Gesves.

Volgende weekend tonen de kandidaat dekhengsten voor studbook BWP zich onder het zadel in Neeroeteren.
We stellen zelf de hengst Goliath van Vrijhern voor, in mede-eigendom met fokker Stany Bucinkx. Goliath is een halfbroer van Cyber van Vrijhern. Hij heeft Takeushi van Berckenbroek als vader, en ze hebben dezelfde moeder: Kitty van Vrijhern (Feo).
http://www.ilovejumping.be