28-03-2011

Op 23 april; ponydag op Groentenjumping, in samenwerking met Meynen !

Groentenjumping leeft. Dat voelen we in het dorp, als we iemand tegenkomen, dat voelen we ook aan onze kinderen..
Welke pony kunnen we allemaal starten?
Op zaterdag 23 april, staat Groentenjumping ook in het teken van de pony's. Overdag de open proeven voor de pony's, en 's avonds de familie-relais, voorbehouden voor de sponsors en medewerkers.
Dit jaar heeft Meynen Industriebouw, waar schoonbroer Johan Spits al jaren graag actief is, opnieuw hun steun aan onze wedstrijd toegezegd. We mogen weeral rekenen op heel wat bijzonder mooie en waardevolle natura-prijzen.

Reden te meer om extra te trainen. Onze zoon Thibeau Spits ging hiervoor nog een stapje verder. Iedereen hier weet hoe zot hij is van zijn pony Pluisje. Dat merk je in alles. Hij kan namelijk ook redelijk goed koken, en durft ons 's ochtends al wel eens te verrassen met spek en eieren. Dan noemden we hem wel Thibeau Huysentruyt. Hij maakte er zelf van; "noem me maar Thibeau Pluisentruyt !"
Hij zal zeker met Pluisje aan de start komen van de familierelais, dat was al zeker.
Maar Thibeau denkt blijkbaar aan zijn toekomst.. Hij was zaterdag mee op stap met nonkel Erik De Winter naar Nederland. Een pony gaan proberen voor ons Mieke Ceuterick. Het werd een hele uitstap met nonkel Erik, tante Wendy, de nichtjes en de neefjes.

Mieke heeft haar pony gevonden, en zal binnenkort een mooie bonte pony kunnen rijden. Maar blijkbaar had ook Thibeau zijn gerief gevonden. We hadden hem een camera meegegeven, voor het geval er toch een interessante pony was, dat we achteraf samen konden gaan kijken.
Die camera hadden ze netjes in de zak gelaten. Hij heeft het helemaal zelf geregeld. "Mama, ik heb een pony gekocht, de centen mag je van mijn spaarboekje gaan halen.."

Onze 10-jarige zoon.. Met een goedkeurende blik van nonkel Erik, heeft hij zelf de zaken geregeld. Hij glunderde als hij de prijs hoorde, want wist dat dat bedrag nog net mogelijk was. Hij kreeg er nog een zadel en kopstuk bovenop. Hij glunderde nog als hij thuis kwam, want zijn nieuwe aankoop, Tamara, had volgens hem ook een bijna zo'n mooi hoofdje als Pluisje. Pluisje is een B, en deze is een C, dus een maatje groter.
Dat Tamara een brave pony zal zijn,dat is aan de uitleg van Thibeau wel duidelijk. Wat niet echt duidelijk was op de papieren, dat is de leeftijd. Leesbaar is op de stamboekpapieren: 19x3. Die x zou wel eens een 7, 8 of 9 kunnen zijn. Of ze nu 18, 28, of 38 is, dat is dan nog de vraag.. Ai, ai, ai, we zullen wel zien...

Aan de motivaties hier is er geen gebrek. We hopen dat we heel veel gemotiveerde ponyruiters mogen verwelkomen bij ons op de jumping. De inschrijvingen gaan, via het ERS systeem open op 11 april.

Het voorbije weekend werd er op verschillende domeinen gesprongen. Super nieuws voor Wim Vinckx, die in Moorsele de GP wist te winnen! In 's Hertogenbosch was de overwinning in de wereldbekermanche voor Denys Lynch, resultaten via de link.
http://results.scgvisual.com/2011/denbosch/