19-04-2011

Sponsor in de kijker; trainer in de kijker !

Een wedstrijd inrichten, dat doe je niet zonder sponsors. We mogen dit jaar weer rekenen op heel wat steun, en dat doen ons ongelooflijk deugd.
Enkele sponsors waren er al bij van in het prille begin. Eén van deze sponsors is DCM. Groentenjumping, doet het al vermoeden, heel wat groenten worden geteeld met de kunstmeststoffen van DCM; de Ceuster Meststoffen.
Daar is de link snel gemaakt. DCM doet niet enkel veel voor de paardensport en het voetbal, maar ook de wielersport kan op hun steun rekenen. Een aanstormend talent Bjorn Leukemans rijdt voor het team Vacansoleil - DCM. Deze Bjorn Leukemans heeft blijkbaar ook enige ervaring in het paardrijden, en samen met Stijn De Volder hebben ze aan DCM toegezegd dat ze de Belgische ruiters komen aanmoedigen tijdens Jumping Mechelen.
DCM steunt ook o.a. KV Mechelen, en vorig jaar waren er zowaar 2 spelers uit de eerste ploeg van KV Mechelen zomaar aanwezig op de Groentenjumping. Romeo Van Dessel en Yoni Buyens werden snel herkend, en mochten dus wel enkele handtekeningen uitdelen.

Wie komt er dit jaar? Enkele namen weten we al zeker. O.a. Trevor Coyle, de Ierse ruiter die ooit de Grote Prijs van Aken op zijn naam schreef,één van de meest prestigieuze wedstrijden van het jaar. Tussen haakjes mogen we zeker vermelden dat onze landgenoot Rik Hemeryck gisteren abnormaal sterk presteerde met Quarco de Kerambars. Ex aequo met Christian Ahlman op de eerste plaats in de GP Parijs. Hij mocht hiervoor 50.000 euro incasseren! Vorig jaar was Rik Hemeryck ook present bij ons op de Groentenjumping, namen die kunnen tellen!

Dit jaar willen we één ruiter speciaal naar voor schuiven, Ronny Livens. Ronny (Pronkenberg, Kontich) heeft een mooie carrière in de dressuur achter zich, en heeft bewust gekozen om deze kennis over te dragen. In de eerste plaats naar de dochters Loranne en Jorien Livens, maar ook naar tal van andere ruiters.
Sinds enkele maanden neemt ook Patrik les van Ronny. Vooral met de merrie Cadjanine Z, is de vooruitgang merkbaar. Het moet in de ring nog altijd wel gebeuren, maar we hebben er goede moed op.
Patrik oefent zijn dressuur, en Ronny oefent voor het springen. Volgende week worden bij Ronny de punten gegeven. Vlak voor de Grote Prijs in de proef "Katia daagt uit", zien we of de trainingen springen geholpen hebben voor een goed resultaat.. We wensen het hem van harte!
Een andere grote kanshebster wordt Martine Devos, mama van Pieter Devos. Vorig jaar was ze er al heel dichtbij, maar dan ging de overwinning naar Katia, vrouw van Joris De Brabander. Katia zal zich dit jaar ook zomaar niet gewonnen geven!! Wie zich wel gewonnen geeft, dat is Jos Ceulemans himself. Hij was de grote uitdager van de eerste editie. Er zijn sindsdien van hem al wel heel wat spectaculaire beelden gemaakt. Deze foto moet zowat de laatste uit die rij geweest zijn..

In de Grote Prijs zoeken we de opvolger voor Abdel Said.
Het Groentenjumpingweekend sluit af met de Grote Prijs, waar maar liefst 8.000 euro prijzengeld verdeeld wordt. Voor een nationale wedstrijd, is dat niet mis!
http://results.scgvisual.com/2011/hermes/

Bron bericht: gj